Infrastructura jalnică și lipsa investitorilor împiedică dezvoltarea turismului, la Socol

Clisura Dunării, deși găzduiește nenumărate atracții turistice, nu poate fi descoperită așa cum se cuvine, la adevăratul său potențial, în primul rând din cauza infrastructurii dezastruoase.

În comuna bănățeană Socol, deși ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul vizitei efectuate la Oravița în luna martie, a confirmat așternerea de covoare asfaltice pe o porțiune de 21 de km (DN 57A), există foarte multe lucruri ce trebuie îmbunătățite, astfel încât lucrurile sa funcționeze cât de cât normal. „Turismul la noi e o problemă! Stăm foarte rău pentru că infrastructura lasă de dorit”, declară edilul din Socol, Olghița Ghiță.


O altă problemă întâlnită în comuna administrată de Ghiță se referă la faptul că, deși există lucruri și locuri care se pot vizita (cele trei mănăstiri, care datează din secolul al XIII-lea, Mănăstirea Zlatița, Mănăstirea Sârbească Sfântul Sava – Baziaș – și Mănăstirea Nera, precum și Rezervația Balta Nerei – parte integrantă a Parcului Natural Porțile de Fier), Socolul nu deține pensiuni, vizitatorii neavând unde să înnopteze, și nici firme care să resusciteze situația economică în zonă.

Oamenii din comuna Socol, și nu numai, cu siguranță nu visează atât de mult la turism, cât visează la ideea locurilor de muncă. În comuna Olghiței Ghiță, oamenii își câștigă pâinea de zi cu zi datorită agriculturii, ca principală ocupație. „Sunt oameni care-și lucrează terenurile agricole, care se ocupă de creșterea animalelor și tot aici mai putem vorbi de pescuit”, a mai explicat edilul.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/