Înfrângerea care nu supără pe nimeni

HC Caraş-Severin a pierdut astăzi, cu 27-30 (13-17), în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională de handbal masculin, pe terenul formaţiei Potaissa Turda.

Elevii lui Aihan Omer au fost aproape de a obţine un rezultat pozitiv într-un meci care nu mai avea însă nicio miză. Potaissa, a doua clasată, îşi păstra poziţia şi mergea în play-off indiferent de rezultat, în timp ce HC Caraş-Severin nu putea evita meciurile pentru rămânerea în prima ligă nici în cazul unei victorii. „Portarul lor a făcut diferenţa. Noi am făcut un joc foarte bun, dar portarul lor a prins o zi deosebită”, a comentat antrenorul Aihan Omer înfrângerea de azi.

Aihan Omer se gândeşte de acum doar la confruntările din play-out cu Poli Timişoara, de care ne mai despart două săptămâni. Tehnicianul e convins că, odată stinse datoriile către jucători, starea de spirit se va schimba la echipă, dar se teme ca problemele din ultima vreme să nu fi lăsat urme. „Jucătorii mei ar fi dat totul pe teren chiar şi în ciuda acestor probleme pe care le cunoaşte deja toată lumea. E o veste foarte bună pe care mi-aţi dat-o, legată de achitarea datoriilor într-o mare măsură, şi sunt convins că băieţii vor fi mult mai liniştiţi şi mai concentraţi la joc. A fost o perioadă în care poate pregătirea noastră nu a fost la cel mai înalt nivel, au lipsit masa şi medicamentaţia, dar trebuie să trecem de Poli. Nu ne va fi uşor, dar trebuie să rămânem în Liga Naţională”, a declarat pentru expressdebanat.ro antrenorul Aihan Omer.

Trebuie amintit că, astăzi, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a aprobat direcţionarea unei sume importante către echipa de handbal pentru stingerea unui procent însemnat din datoriile către jucători şi stafful tehnic. „Am alocat suma de 470 mii lei. Aşa cum am mai spus, handbalul la Reşiţa este un fenomen social şi în condițiile în care nu există un real sprijin din partea mediului de afaceri. Nu vreau să condamn pe nimeni în acest sens, dar am considerat că trebuie să încercăm să le oferim reşiţenilor măcar acest minim spectacol sportiv pe care-l reprezintă Liga Naţională, unde joacă echipa noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.