Înfrângere zdrobitoare pentru PNL, la Moldova Nouă! Adrian Torma: „Sunt dezamăgit!”

banner publicitar

Predicțiile liderului Organizației PSD Moldova Nouă, Nelu Zaberca, s-au adeverit! Social-democrații au reușit să obțină monopol în orașul de la malul Dunării, la alegerile europarlamentare.

Potrivit numărătorii paralele a Partidului Național Liberal, rezultatele alegerilor din 26 mai, pentru Moldova Nouă, arată în felul următor: PSD – 40% (1.598), PNL – 19,7% (784), Pro România – 11,4 % (454), USR – 8% (320), ALDE – 5,1% (204), PMP – 3,8% (152), alte partide și buletine anulate – 12%.

Cu privire la procentajul dublu obținut de PSD în fața partidului din care face parte (PNL), primarul Torma declară pentru expressdebanat.ro: „Întotdeauna PSD a avut un scor mare pe Moldova Nouă la alegerile parlamentare, europarlamentare. Eu nu sunt atât de dezamăgit de procentul pe care l-au obținut ei la Moldova Nouă, sunt dezamăgit de procentul pe care l-am avut noi, la Moldova Nouă, mai ales că întreaga țară dădea un tonus împotriva PSD. La Moldova Nouă văd că cetățenii aleg să voteze în continuare mai mult stânga decât dreapta și, ca atare, suntem puși într-o situație extrem de neplăcută, deși Moldova Nouă are un primar care încearcă să rezolve multe dintre problemele pe care nu le-a rezolvat stânga, în Moldova Nouă. Oamenii în continuare-și doresc să voteze PSD și văd, de asemenea, că Pro România are un rezultat destul de bun, peste 10%. E decizia cetățenilor și ei întotdeauna au dreptate”.

Dacă-și reproșează rezultatul obținut de Partidul Național Liberal în orașul de la malul Dunării, edilul este de părere că poate cetățenii s-au așteptat ca primarul să mute munții, în 3 ani de mandat, motiv pentru care au taxat acest lucru la europarlamentare: „Evident că am ceva să-mi reproșez și evident că sunt dezamăgit pentru rezultatul obținut. Probabil că noi suntem focusați ca oraș pe un vot negativ, pentru că, o dată la patru ani, se schimbă primarul în Moldova Nouă. Poate că multe din lucrurile pe care nu am reușit să le rezolv în cei 3 ani de mandat au afectat și imaginea Partidului Național Liberal”.

Totodată, comparativ cu rezultatele obținute la nivel național de către liberali, Adrian Torma recunoaște că, pentru orașul pe care-l conduce, scorul este prea mic și că nu a fost obișnuit să piardă. Însă aceste lucruri, pe viitor, îl vor întări să găsească cele mai bune soluții: „Din punctul meu de vedere, este un scor mult prea mic, raportat la trendul național. Și aici mă refer că avem comunități unde sunt primari PSD și, totuși, PNL-ul a reușit să câștige alegerile, când, în localitățile unde avem primar PNL, nu suntem capabili să câștigăm alegerile. Evident că e un eșec și pentru mine, ca membru al PNL. Trebuie să recunosc că nu am fost obișnuit cu astfel de situații, dar viața te-nvață să treci prin tot felul de cumpene și sper să găsim, împreună cu colegii din Moldova Nouă, cu cei de la județ și de la nivel național, soluții pentru Moldova Nouă ca, pe viitor, să avem rezultate mai bune decât acum”.