Înfrângere după un meci controlat aproape în totalitate. SCM Timișoara, învinsă la Craiova

explo 1000x200

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au cedat la scorul de 88-83 pe terenul celor de la SCM U Craiova, la finalul unui meci în care bănățenii au condus aproape tot jocul. Deși miza nu prea mai exista în ultima etapă a sezonului regulat, întrucât alb-violeții aveau nevoie de un succes la 26 de puncte pentru locul 4, o victorie era bună pentru moral înainte de duelul direct din play-off, unde Timișoara va juca tot cu oltenii. 

Oltenii au condus în debutul partidei, dar după 7-7, timișorenii s-au instaurat autoritar la conducerea partidei. Primul sfert s-a terminat cu 12-22, iar situația nu s-a schimbat deloc nici în următorul parțial. Craiova s-a putut apropia doar la 28-33, însă bănățenii au revenit în joc și la pauză tabela a indicat 34-47. Trecerea pe la vestiare nu a dus o mare schimbare în joc. Ba mai mult, s-a înregistrat și diferența de 46-65, pentru ca în sfertul decisiv să se intre cu 60-68.  Meciul părea rezolvat de oaspeți, dar când mai erau mai mult de 3 minute de joc, Curry a egalat la 79, iar craiovenii au trecut la conducerea jocului.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Brown, cu 22 de puncte, urmat de Randolph, cu 16 puncte, Vukosavljevic, cu 15, Pesakovic, cu 11, Diculescu, cu 6, Stojadinovic, cu 5, Baciu și Komatina, câte 4 puncte fiecare. Pentru Craiova, Troupe a dat 22 de puncte, iar Curry, 15.

Se votează pentru All-Star Game

În campionat urmează o pauză pentru Final Four-ul Cupei României, care va fi urmat de All-Star Game 2019. De la Timișoara pot fi votați în echipa lui Nandor Kuti Brandon Randolph, Nikola Pesakovic, Dragoș Diculescu, Sherwood Brown, Marko Stojadinovic și Vladan Vukosavljevic ca jucători, și Cristian Bota ca antrenor principal.

Prima partidă din play-off a Timișoarei va fi în 24 aprilie, la Craiova.

banner 970 x 250