UPDATE. Infractorul Dragnea s-a spălat pe mâini. A lăsat sutele de mii de români din stradă pe capul premierului Grindeanu!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut pasul înapoi în ceea ce privește OUG 13, ordonanța prin care scăpa de condamnare și de o eventuală altă pedeapsă, pasând toată responsabilitatea premierului Sorin Grindeanu!

Dragnea s-a întâlnit deja cu liderii coaliţiei şi cu premierul Sorin Grindeanu pe tema OUG privind Codurile penale, una dintre soluţii fiind abrogarea. „Pot spune că membrii și simpatizanții PSD nu mai pot fi ținuți în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-și exprima dezaprobarea profundă față de mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilității președintelui Iohannis. Votanții PSD sunt extrem de nervoși, fiind conștienți de valoarea votului lor și pentru că suntem împiedicați să punem în practică programul propus”, a spus liderul PSD pentru DCNews, lăsând să se înțeleagă faptul că e dispus să facă orice compromis numai să le fie românilor mai bine și să evite conflicte de stradă.

În acest context a vorbit și despre abrogarea ordonanței care a scos, mai multe zile la rând, sute de mii de români în stradă. „O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranța că acest lucru îi va convinge și pe membrii și simpatizanții noștri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile. Nu vreau să existe în conflict români contra români și să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raționale, ci ne confruntăm cu o mașină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de liniște și stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare și democrație”, a anunţat Dragnea.

Anunțul abrogării ordonanței, care se așteaptă a fi făcut chiar astăzi de premierul Grindeanu, ar putea reduce numărul participanților la mega protestul programat duminică seară. Astfel, PSD ar diminua serios pierderile suferite la capitolul imagine și, implicit, ar mai potoli vocile critice din interiorul partidului. Totul e acum la Grindeanu. De fapt, tot la Dragnea! Pentru că nu mai e niciun dubiu referitor la cine conduce în realitate Guvernul!

UPDATE

1000x100 (4)

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13. „Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este… Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală – abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar”, a anunţat Grindeanu, citat de Mediafax.

Prim-ministrul a argumentat că a ascultat, a văzut şi a auzit în aceste zile multe opinii – ale colegilor din partid, din coaliţie, din politică, ale oamenilor simpli. „Am auzit vocea străzii”, a menţionat şeful Executivului, adăugând că, pe de altă parte, „membrii şi susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce înseamnă acest demers”.

„Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două! Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva. Ca şi prim-ministru vă anunţ că am luat după aceste zile câteva decizii”, a spus Grindeanu, vorbind depre intenţia de abrogare. El a subliniat însă şi că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii României şi este normal ca în cel mai scurt timp să-şi găsească transpunerea în lege.

„Este nevoie, totuși, să avem concordanță între ceea ce înseamnă deciziile CCR și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel îâncât, după un dialog pe care sper să-șl am – folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege către Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR cu cadrul legal”, a explicat premierul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/