Infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectul investigate la Sinagoga din Caransebeș!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a început urmărirea penală față de mai mulți funcționari din Primăria municipiului Caransebeș încă de acum un an!

Organele de cercetare penală au dispus în 4 iunie 2019 începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. S-a reținut că, în cursul anului 2018, funcționari din cadrul Primăriei Caransebeș și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Mai exact, este vorba despre efectuarea unor lucrări de amenajare a Sinagogii din Caransebeș. Imobilul respectiv aparține Comunității Evreiești din Lugoj, iar în mai 2018 s-a marcat împlinirea a 125 de ani de la ridicarea edificiului. Cu acea ocazie au fost executate anumite lucrări. Pentru justificarea sumelor cheltuite astfel s-ar fi întocmit în fals documente din care rezultă că banii respectivi ar fi fost folosiți, de fapt, pentru unele lucrări de reparații pe o stradă din municipiu. În realitate, pe strada respectivă nu s-ar fi lucrat nimic. Suma care ar fi fost cheltuită nelegal la Sinagogă din bugetul local este de 17.450 de lei.

Celebră pentru orga sa, Sinagoga a fost o vreme în administrarea Casei de Cultură „George Suru”, instituție din subordinea Primăriei Caransebeș. O mulțime de evenimente au fost găzduite de imobilul care face acum obiectul urmăririi penale. În cauză s-au efectuat inclusiv interceptări ale primarului Felix Borcean și ale unor funcționări din Primărie. Astfel s-a ajuns și la descinderea procurorului și ofițerilor DGA în timpul concursului pentru posturile de director la Piața Gugulanilor și la Clubul Sportiv Municipal Caransebeș. Cu acea ocazie s-a extins urmărirea penală și pentru folosire în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea unor persoane neautorizate la aceste informații și abuz în serviciu.