Informatica și-a adus antrenor portughez și alți trei internaționali chiar înainte de debutul în Liga I!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Până la urmă, Informatica Timișoara a reușit să facă o serie de mutări interesante chiar înainte de reluarea Ligii I de futsal. Noul principal al echipei va fi portughezul Victor Hugo Costa Azevedo Rodrigues, iar pe lângă lusitan, în lot au mai venit Antonio Hinojosa Montero, Darko Ristic și Iulian Cojocaru, toți componenți ai echipelor naționale ale țărilor din care provin.

Victor Hugo Costa va fi director tehnic și va fi ajutat de jucătorul reșițean Vali Ilaș, care va avea și atribuții de secund. Acum în vârstă de 39 de ani, Hugo Costa a jucat în România la City ‘US Târgu Mureș. A fost component al naționalei Portugaliei și tot la noi în țară a fost antrenor la United Galați. Are licența UEFA B, luată cu nota 10. „Când m-a abordat Informatica, a fost dorința mea să continui aici în România și am acceptat cu drag. Avem obiectivul nostru, chiar dacă nu mai e aceeași echipă din anii trecuți, când s-a câștigat campionatul, dar vom lupta să ajungem în play-off. Ne batem cu Deva și Odorhei pentru locul 4. Sunt foarte mulțumit de actualul lot, când am venit nu știam dacă voi avea străini. Știam când am acceptat că nu va fi ușor.”, a precizat Victor Hugo Costa.

Jucători din naționalele Spaniei, Serbiei și Moldovei

În ceea ce privește transferurile, Antonio Hinojosa Montero are 23 de ani și vine din Spania. „Am venit aici pentru că e o oportunitate pentru mine să joc în prima ligă. Este un proiect ambițios, în trei ani vrem să luăm titlul, acum obiectivul e să intrăm în primele patru”, a precizat ibericul. Mai experimentat, sârbul Darko Ristic are 31 de ani. „Mă bucur că am venit aici la Informatica, avem o comunicare bună și în teren și în afara lui. Cred că la final va fi bine. Vom da 100% pentru rezultate bune.”, a spus Ristic. Iulian Cojocaru are 19 ani și vine din Republica Moldova. „Am venit aici pentru că este o oportunitate să prind minute în prima ligă. Am mai lucrat cu antrenorul, este un antrenor foarte bun. Echipa este bună, sperăm să prindem play-offul.”, a declarat Cojocaru.

Pe lângă managerul sportiv Florin Chirițescu, de echipă se va mai ocupa și Levente Borsos, pe marketing. Un prim pas a fost conceperea unei noi sigle pentru Informatica. „Încercăm printr-un networking să găsim o variantă prin care să reprezentăm Timișoara. Am pus ceva reprezentativ, de la această nouă imagine vrem să reconstruim echipa Am venit să ajut puțin pe partea de promovare și găsirea de sponsori și vrem să aducem publicul la meciuri, chiar dacă vom avea mult de lucru.”, a declarat Borsos.

Informatica va avea un nou echipament principal, turcoaz, iar cel alb-violet va fi al doilea. Marți, de la ora 18.00, Timișoara joacă acasă în prima etapă cu United Galați.