Informare meteo: ninsori la final de săptămână în mare parte din țară

copii zapada

Cei care iubesc zăpada și așteptau cu nerăbdare să practice sporturile de iarnă primesc o veste bună de la meteorologi. Aceștia au emis o informare meteo valabilă de la primele ore ale dimineții viitoare, până duminică la prânz.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori în intervalul 8 ianuarie, ora 4.00 – 9 ianuarie, ora 12.00, valabilă în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. În zonele menționate vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10-15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea. În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special sâmbătă-dimineața, cu precădere în dealurile sudice.