Infocentrul Turistic din centrul Timișoarei, renovat cu 100.000 de euro

Primăria Timișoara este la un pas de a începe renovarea Infocentrului Turistic din centrul orașului. Instituția anunță că la achiziția lucrărilor de reparații au fost depuse două oferte. Durata estimată de realizare a reparațiilor este de două luni.

Primăria anunță că este în desfășurare achiziția lucrărilor de reparații și extindere a Infocentrului Turistic al Timișoarei, aflat în centrul orașului. Potrivit reprezentanților instituției, două firme sunt interesate, astfel că au depus oferte, care se află în faza de evaluare.

În cadrul lucrărilor de renovare, Infocentrul va fi extins cu un spațiu adiacent, iar cele două spații existente vor fi tratate unitar, realizându-se un spațiu generos și vizibil pentru informarea vizitatorilor Timișoarei. Se va realiza, de asemenea, un spațiu pentru prezentări și expoziții de mici dimensiuni. Toate cerințele care privesc renovarea clădirilor istorice vor fi respectate. Spațiul va fi reabilitat integral, se va desface pardoseala și se va realiza o suprafață unitară din microciment sau similar. O serie de intervenții interioare vor fi realizate, precum desfacerea placărilor din gips carton, curățarea tencuielilor existente, montarea de panouri fonoabsorbante suspendate”, a informat Primăria Timișoara.

expresb 1000x100

Durata estimată de realizare a contractului este două luni pentru reparațiile care se vor efectua la Infocentrul de pe str. Alba Iulia, nr. 2. Pe perioada renovării, activitatea infocentrului va fi mutată la sediul Asociației pentru Promovarea Timișoarei, de pe str. Vasile Alecsandri, nr. 1.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de aproape 490.000 lei.