Infecţii nozocomiale în mai toate spitalele din România! Mai puțin la Caransebeș și Oțelu Roșu!

În timp ce în unitățile spitalicești din țară e jale, de la începutul anului și până în prezent, în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș s-a înregistrat un număr redus de infecții nozocomiale, infecții despre care nu se poate afirma cu certitudine că s-au produs din cauza dezinfectanților hexi pharma, pentru că unitatea spitalicească a lucrat doar cu două produse ale controversatei firme.

”Au fost 15 cazuri de infecții nozocomiale pe diverse afecțiuni. Acestea s-au datorat vârstei pacienților și bolilor care au favorizat infecția. Nu au existat focare de infecție sau evenimente epidemiologice deosebite. Cazurile înregistrate au avut loc izolat pe câte o secție și nu în aceeași perioadă”, ne-a precizat directorul medical Marius Mihăilică.

Spre deosebire de Caransebeș, la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu nu s-a înregistrat niciun caz de pacient cu infecții nozocomiale, adică infecții pe care le adună pacientul fiind internat în spital. Și asta, din două motive: primul, că spitalul este mai mic și nu se înregistrează cazuri grave, al doilea, că nu există secție de ATI unde pacienții pot sta și câte două luni în funcție de gravitatea bolii. Aceste cazuri de infecții se întâmplă în general la pacienți care stau foarte mult în spital și cu patologie complexă și tot felul de factori de risc, ne-a precizat directorul medical Aureliana Mateuț.

”Noi nu am avut niciodată probleme. Am avut controalele cu testele de sanitație și am ieșit bine, nu s-au găsit germeni de spital. Poate în perioada de iarnă vine un pacient cu tensiune și a prins o răceală stând în spital, dar nu au semnificație… sunt viroze obișnuite”, ne-a precizat medicul Aureliana Mateuț.