INEDIT. Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, sprijinit prin artă

După ce mediul de afaceri, administrația publică locală, dar și oamenii cu suflet mare au hotărât să vină în sprijinul unității medicale de la malul Dunării în lupta împotriva COVID-19 prin donații în bani sau echipamente de protecție, recent un artist plastic stabilit în Spania și-a manifestat interesul pentru ajutorarea spitalului din urbea de origine.

Artistul plastic Geanina Miler, originară din Moldova Nouă, actualmente stabilită în Tarragona (Spania), face ca zona Clisurii Dunării să devină un câștig nu doar pentru turiști și iubitorii de frumos, ci inclusiv pentru segmentul medical. Miler a donat Casei de Cultură Moldova Nouă unul din tablourile care îi poartă semnătura, intitulat „Clisura Dunării”, cu scopul ca reprezentanții instituției culturale să organizeze o licitație, urmând ca banii obținuți din vânzarea lucrării să aibă ca destinație: Spitalul Orășenesc Moldova Nouă.

Pentru toți cei interesați să intre în posesia tabloului, licitația se va desfășura pe pagina de Facebook a Casei de Cultură din orașul de la Dunăre, la secțiunea comentarii, suma de pornire fiind de 300 de lei.

Deadline-ul licitației este stabilit pentru data de 31 mai, tabloul „Clisura Dunării” urmând să fie adjudecat persoanei care, evident, va oferi cea mai mare sumă.

Tabloul are dimensiunea 55 x 46 cm și este realizat cu vopsele pe bază de ulei.