Din 15 mai se deschide și Muzeul din Caransebeș, cu un număr limitat de vizitatori

Din 15 mai se deschid muzeele, pe lângă alte instituții și cabinete anunțate de către președintele României. În această situație de alertă care va fi instituită, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș va trebui să păstreze toate măsurile de siguranță, protecție și igienă pentru vizitatori și pentru personal.

Iubitorii de cultură, dacă vor dori să viziteze expoziția permanentă, pot face acest lucru cu păstrarea distanțării sociale, purtând măști și mănuși de protecție, ne-a precizat directorul instituției, dr. Dacian Rancu:

Spațiul ne permite, pentru că muzeul are căi de intrare și ieșire separate, în condițiile în care vom organiza un circuit expozițional. De asemenea dacă vor exista doritori avem casa pădurarului în curtea muzeul care poate fi vizitată și situl arheologic de la Jupa, care, de asemenea poate fi vizitat, evident cu păstrarea măsurilor de distanțare socială”, spune dr. dacian Rancu.

În starea de alertă, din 15 mai rămâne restricția cu interzicerea întâlnirilor cu mai mult de 3 persoane, care se aplică și în muzee de care se va ține cont:

Rugăm doritorii să-și programeze vizitele telefonic, astfel încât să putem respecta această distanțare socială. Programarea vizitelor se va face ținând cont de intervalele de timp pentru vizitatorii cu grupe de risc. La intrarea în instituție precum și la intrarea în pavilionul expozițional vor fi afișate informații cu privire la măsurile de igienă și protecție”, a mai spus directorul instituției de cultură din Caransebeș.

În ceea ce privește personalul instituției programarea serviciului de ghidaj se va face ținând cont angajații cu grad de risc. La finalul fiecărei vizite, toate spațiile vor fi dezinfectate.