INEDIT. Mireasma bunătății, a florilor din plic! „E ziua mea, vreau să dăruiesc!”

Aniversarea de 24 de ani a unei tinere căreia viața i s-a schimbat total după un diagnostic nemilos îi este dedicată, donată cuiva care acum are mai multă nevoie decât oricine de atenția oamenilor din jur, a omenilor cu suflet!

Daiana Cornea ne predă astăzi tuturor o frumoasă lecție de viață, de generozitate, de compasiune, bunătate și dragoste. Între zecile de drumuri Timișoara – Viena pentru tratamente, Daiana spune că a trăit și a învățat lecția supremă a vieții ei: tot ceea ce contează sunt SĂNĂTATEA și OAMENII din jur care te ridică și te susțin! Tocmai de aceea a ales ca aniversarea sa de 24 de ani să fie de fapt a lui Daniel, un băiat de 12 ani pe care viața l-a supus deja la destule încercări.

Daiana Cornea vrea să-și serbeze astăzi ziua în miros de bunătate, fericire și omenie… la plic! „Chiar de mă cunoașteți sau nu, sunteți cu toții invitații mei în data de 25 noiembrie, începând cu ora 18, la Restaurant Nera, Reșița, unde vom servi un ceai! Mie, să-mi spuneți doar “La mulți ani!“ Lui Daniel, florile pentru mine, într-un plic… atât cât puteți și cât doriți… O floare… un zambet, o particică din tratament”, așa sună invitația lansată tuturor apropiaților tinerei, dar și celor care nu o cunosc, dar care au înțeles că prin prezența lor la aniversare pot aduce măcar un zâmbet pe chipul lui Daniel.

Daiana a trecut fulgerător de la o viața zgomotoasă și agitată, specifică tinerilor de astăzi, la agonie, iar mai apoi la extaz, într-un an în care a fost lovită de o avalanșă de vești, mai întâi din cele mai proaste, iar pe urmă dintre cele mai bune. „Am avut un an al veștilor ce mi-au tăiat răsuflarea, un an al cascadelor de lacrimi, atât de supărare, cât și de fericire, pentru că Dumnezeu mi-a trimis în jurul meu oameni frumoși ce m-au făcut să înțeleg ce înseamnă cu adevărat OMENIA. Doresc să fac schimbări majore în viața mea, vreau să gust fericirea și să mă hrănesc cu bunătate. Și pentru că anul ăsta este unul special, am vrut ca și aniversarea mea să fie specială. Ca să fie specială nu este nevoie de o petrecere zgomotoasă,  așa că m-am gândit la un dineu în care să pot ajuta pe cineva pentru că și eu am fost ajutată la rândul meu, atât financiar, cât și moral și asta m-a ajutat să mă ridic din situația grea în care eram”, ne-a povestit Daiana Cornea.

Aniversarea de astăzi a Daianei se vrea a fi un ajutor pentru un băiețel care a fost identificat în primele luni de viață cu beta talasemie. Este o boală care necesită transfuzii o dată pe lună. Daniel are 12 ani, este elev în clasa a VI-a la Colegiul „Mircea Eliade” și provine dintr-o familie care nu poate suporta costurile unui tratament deloc ieftin. „Nu îmi doresc de ziua mea cadouri, nici măcar flori. Cadourile și florile să fie transformate în bănuți. Cât se poate, cât doresc oamenii, să-l putem ajuta pe băiețel. Cu cât sunt mai mulți oameni prezenți la aniversarea mea, cu atât șansa lui Daniel crește pentru a avea o parte cât mai îndelungată din tratament asigurată. Eu, fiind în situația asta, m-am gândit că e necesar să ajut un copil cu probleme și să ofer, într-un fel, șansa la viață. Ideea nu îmi aparține, am împrumutat-o și eu după ce am fost invitată la un astfel de eveniment. Așa că da, doresc ca ideea să meargă mai departe, într-adevăr ne bucurăm să primim un cadou sau un buchet de flori, dar e o bucurie de câteva minute, însă băiețelul acesta are nevoie de o șansă la viață. E mult mai important!”, ne-a mărturisit Daiana Cornea.

Aproximativ 70 de persoane au confirmat deja prezența la aniversarea Daianei pentru Daniel și peste 120 s-au arătat interesate. Astăzi, 25 noiembrie, Restaurant Nera, ora 18.00!