INEDIT. Liceul „Traian Vuia” din Reșița prinde aripi!

vuia 1
mbmr 1000x100

În curtea Liceului „Traian Vuia” din municipiu a fost amplasată o machetă a aeroplanului Vuia 1, realizată de o echipă de elevi reșițeni.

Macheta avionului lui Traian Vuia, pionier al aviației mondiale, primul om care a zburat cu un aparat mai greu decât aerul, a fost construită de elevii Colegiului Tehnic din Reșița, sub îndrumarea profesorului Sorel Rață. Construcția a fost instalată vineri, în curtea Liceului „Traian Vuia” de către angajații Direcției de Întreținere a Patrimoniului, din cadrul Primăriei Reșița. În realizarea proiectului, elevii au fost sprijiniți și de specialiștii societății Plastomet din Reșița.

vuia 2

„Felicitări, domnule profesor și dragi elevi, pentru acest omagiu adus marelui inventator român, figură emblematică a aviației mondiale! Mulțumim, de asemenea, firmei locale Plastomet pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.”, este mesajul transmis de Primăria Reșița pentru echipa care a realizat minunatul proiect.

Muzeul TM

În 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris, aparatul Vuia 1 a zburat pentru prima dată. După o accelerație pe o distanță de 50 de metri, aparatul s-a ridicat la o înălțime de aproape un metru, pe o distanță de 12 m, după care paletele elicei s-au oprit, iar avionul a aterizat.

FOTO: PRIMĂRIA REȘIȚA

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/