Independentul care se vede primar! Profesorul Petru Madroane vrea să lase școala pentru primărie

Deși primarii au cerut amânarea alegerilor locale, premierul Ludovic Orban a afirmat recent că acestea ar putea avea loc între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui octombrie. Datele avansate de prim-ministru depind și de evoluția epidemiologică. Cum datele actuale indică o scădere a numărului de îmbolnăviri, este posibil ca lupta electorală să fie subiectul nr. 1 al verii.

Din acest motiv, profesorul Petru Madroane, fost director al Școlii „Alexandru Roșca” și al Școlii de Muzică „Filaret Barbu”, își declară în continuare intenția de a candida ca independent.

„Nu candidez pentru bani și nici împotriva nimănui, nu depind de un partid politic, deci nu trebuie să execut ordine și nici să răspund clientelei politice și știu ce presupune un buget, o execuție bugetară și o achiziție publică, lucrând peste 25 de ani, cât am deținut funcții de conducere. Am abilitățile necesare de a lucra cu oamenii, de a crea și coordona colective de lucru. Consider că sunt un om credibil și apreciat, prin ceea ce am realizat în cariera mea profesională.”, își expune Madroane motivele.

Ruperea barierei de comunicare în cadrul comunității locale este una dintre marile probleme ale administrației actule. Ea se poate depăși „la nivelul Primăriei prin acordarea unei încrederi totale tuturor angajaților pentru a-și pune în valoare competențele profesionale, la nivelul Consiliului local, prin încurajarea consilierilor în a depune proiecte de hotărâri benefice cetățenilor și negocierea acestora pentru a fi aprobate și la nivelul instituțiilor subordonate”.

Această barieră de comunicare trebuie ruptă prin consultări cu cetățenii, cu oamenii de afaceri și cu profesioniștii din toate domeniile (medici, ingineri, profesori, oameni de cultură și artă etc.). Nu în ultimul rând, „relațiile cu mass-media trebuie să reflecte echidistant realitatea locală și să vină cu soluții pentru îmbunătățirea activității comunitare prin intermediul unui post tv și de radio, în parteneriat public privat, cu un Consiliu de Administrație format din personalități locale apolitice”.

Lugojul trebuie să părăsească „zona neagră” a ultimilor ani

Madroane nu e de acord cu modelul primarului „atotputernic și atoateștiutor”. El propune delegarea de sarcini către viceprimar și șefii de servicii din Primărie, pentru a crește astfel responsabilitatea acestora și pentru a-și pune în valoare profesionalismul și pregătirea profesională.

În final, profesorul Madroane e de părere că „Lugojul trebuie să părăsească zona neagră în care se află de mai mulți ani, prin elaborarea unui buget multianual rezultat din consultări cu forțele politice și societatea civilă și stabilirea unor priorități de comun acord pe termen scurt și pe termen lung”. Pe termen scurt, prioritățile trebuie să aibă în vedere efectuarea racordurilor la noile rețele de apă introduse până acum, cu suportarea cheltuielilor de la bugetul local, modernizarea uzinelor de apă, pentru creșterea calității apei livrate populației și mai ales rezolvarea problemelor de la stația de epurare, pentru a nu se mai plăti penalități.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/