Gura Jgheabului, o oază de liniște și recreere

Primarul Luca Mălăiescu a mai respectat o promisiune făcută la începutul acestui an. Zona de agrement Gura Jgheabului este reabilitată. De acum trebuie doar îngrijită de cetățeni.

400.000 de lei au fost alocați de la bugetul local al orașului de pe Valea Bistrei pentru lucrări de reabilitare a aleilor din zona Gura Jgheabului, dar și pavarea altor alei de pe raza orașului. Luca Mălăiescu a dorit finalizarea lucrărilor la începutul lunii iunie pentru ca oțelarii să se poată bucura de zilele libere și să aleagă plimbări în zona de agrement.

S-au finalizat aleile de pavat, am reabilitat spațiul verde, am schimbat mobilierul stradal, cu bănci noi, coșuri de gunoi la fel ca în tot orașul, același design, am plantat puieți de Tuia, acum sper ca și cetățenii care aleg să vină la Gura Jgheabului să respecte ceea ce am făcut noi, Primăria aici și să îngrijească și să se bucure de această zonă deosebit de frumoasă”, a menționat primarul Luca Mălăiescu. Edilul a făcut un apel la păstrarea curățeniei în tot orașul.

La Gura Jgheabului a fost îmbunătățit terenul de tenis de câmp, va fi reabilitat și locul de joacă pentru copii, în zona de picnic vor fi schimbate băncile și mesele iar în centrul zonei de agrement va fi amenajat un foișor.

Primăria Oțelu Roșu a depus documentația pentru un proiect de investiții din fonduri europene privind construirea unui bazin de înot acoperit, pe o suprafață de 2.000 de m.p.

Sper ca până la sfârșitul anului să avem toate aprobările necesare să ne apucăm de construcția bazinului. De asemenea tot aici la Gura Jgheabului avem în plan să realizăm un skatepark, cu bani de la bugetul local, dar mai întâi vreau să încheiem planul de asfaltări, pentru că este ambiția mea de a avea tot orașul asfaltat, după care vom bugeta și proiectele pe care le avem în așteptare”, a mai precizat primarul orașului Oțelu Roșu.