De la naftalină! Un proiect vechi de trei ani, readus în prim plan pentru a nu fi realizat nici de această dată

Municipalitatea lugojeană anunță, printr-un comunicat de presă, că primarul Francisc Boldea propune spre dezbatere un proiect de modernizare a traficului rutier în zona Podul de Fier – Casa de Cultură a Sindicatelor – fosta Baie Comunală și de refacere a zonei din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Ideea, prezentată ca una de actualitate, este de acum trei ani, din 2017, când același primar Francisc Boldea anunța că „pe agenda municipalității pentru acest an de o importanță aparte se bucură un proiect de modernizare a unei zone centrale a municipiului”.

Mai mult, același primar declara că „acest proiect de amenajare urbanistică a zonei platoului fostei Case de Cultură a Sindicatelor îl vom completa în anii următori cu reamenajarea zonei pietonale de pe strada Mocioni și cu un proiect de regenerare urbană pe cealaltă parte a Timișului, în Piața Drăgan. Toate aceste obiective sunt prevăzute în planul de mobilitate urbană pe care l-am realizat în 2016 cu specialiști în domeniu și vor materializa intențiile noastre de a conferi un aspect îngrijit și civilizat zonei centrale a orașului”.

Bineînțeles că nimic din toate acestea nu a fost realizat, astfel că în an electoral Boldea vine din nou cu promisiuni pe care nu le poate susține și propune o dezbatere publică despre un proiect care a fost deja prezentat și dezbătut public acum trei ani, mai precis în ianuarie 2017.

leader board 728 x 90 px

Lista lucrărilor propuse pentru a fi executate în zonă erau: realizarea unui sens giratoriu în zona intersecției Splaiul C. Brediceanu cu str. N. Bălcescu; realizarea unui traseu nou de stradă care să continue splaiul Plopilor, prin parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor, până la racorda­rea la noul sens giratoriu; realizarea unei zone pietonale pe fostul traseu al stră­zii N. Bălcescu de la Casa Armatei până în zona viitorului sens giratoriu; reamenajarea platoului din fața Casei de Cultură a Sindicatelor; realizarea unui drum de acces prin parcarea magazinului Carrefour; realizarea de scuaruri şi zone verzi; montarea în zona respectivă a semnelor de circulație necesare; realizarea de noi locuri de parcare; realizarea de trotuare pietonale; realizarea de piste de biciclete; montarea în zona a unor elemente de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, fântâni arteziene); evacuarea apelor pluviale; refacerea iluminatului public.

Nimic din cele enumerate mai sus nu a fost realizat, astfel că acum, pe motiv de an electoral, una dintre gogoșile primarului Boldea este din nou reîncălzită și servită ca prospătură.