IncubArt, locul unde artiştii şi antreprenorii au cu ce şi cu cine să creeze. Cel mai mare „makerspace” din vestul ţării, inaugurat la Timişoara! [FOTO]

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cel mai mare „makerspace” din vestul ţării, IncubArt, a fost inaugurat astăzi la Timişoara. Spaţiul are 2.000 de metri pătraţi de birouri, spaţii comune pentru creaţie şi ateliere cu utilaje pentru tăiat, imprimat sau pur şi simplu transformat ideile în realitate.

1 an, o lună şi o săptămână – atât a durat până când cei doi absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Timişoara, Daniel Craia şi Florin Vilcea, fondatorii „IncubArt”, au reuşit să transforme un etaj întreg dintr-o clădire industrială de la periferia Timişoarei, într-un spaţiu în care îşi găsesc locul antreprenori aflaţi la început de drum, artişti din toate domeniile sau pasionaţii de handmade. Cei doi au investit peste 250.000 de euro în utilaje performante, lasere pentru imprimarea pe orice tip de material, birouri, ateliere şi săli de conferinţe.

„Am muncit cel puţin câte 12 ore pe zi în ultimul an. Am pornit de la un atelier mic de tâmplărie, iar pe parcurs am realizat că sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de un spaţiu care să le permită să-şi desfăşoare pasiunea”, spune Daniel Craia, fondator IncubArt.

Pasionaţii de artă pot să închirieze un spaţiu în IncubArt. „Costurile depind de ceea ce îşi doreşte fiecare. Pachetul minim porneşte de la 75 de euro. Are acces 24/24 la atelierul din cadrul IncubArt. Creşte în funcţie de aparatura pe care vrea să o folosească”, detaliază Florin Vilcea, fondator IncubArt.

1000x100 (3)

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157705229510261″]

„IncubArt” înseamnă 800 de metri pătrați de studiouri proprii, 500 de metri pătrați de spațiu comun de lucru, 400 de metri pătrați de ateliere complet dotate şi 300 de mp pentru săli de conferinţe şi întâlnire.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/