INCREDIBIL. Genocid pentru turismul balnear! Au lăsat Băile Herculane fără apă termală!

Ancheta DIICOT privind ruinarea stațiunii milenare de pe Valea Cernei, cândva o emblemă a turismului balnear din Europa, scoate la iveală lucruri scandaloase. Proporțiile dezastrului sunt mult mai mari decât se anticipase!

Băieții deștepți nu s-au mulțumit doar cu milioanele de euro scoase din vânzarea bijuteriilor arhitectonice din stațiune, ci au oprit și robinetul la conducta de apă termală care alimenta toate hotelurile și bazele de tratament. S-a ajuns astfel în situația hilară ca o stațiune balneară cu izvoare de apă renumite pe întreg mapamondul să nu mai aibă acces la aceste minuni ale naturii. Cu unele excepții.

„Membrii grupului infracţional au procedat la sistarea furnizării apei termale în staţiunea Băile Herculane, deşi singura sursă de venit a SC HERCULES SA era furnizarea apei termale contracost”, au reținut procurorii DIICOT.

Una din firmele controlate de către Alexandru Gavrilescu, ridicat ieri de mascați, a încheiat cu SC HERCULES SA, prin administratorii judiciari, un contract având ca obiect închirierea unei autoutilitare cu cisternă pentru a asigura transportul apei termominerale către beneficiarii din Băile Herculane! Asta deși SC HERCULES SA deținea atât licențele pentru exploatarea apelor termominerale în Băile Herculane, cât și instalațiile aferente!