Incompetență vs. aroganță. Continuă duelul acuzațiilor între Fritz și Simonis

df

Reacție la reacție. Primarul Dominic Fritz crede că Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, are o abordare arogantă atunci când îi reproșează că vrea să pună „bețe-n roate” proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. 

„Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun «bețe în roate» proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni. Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca «bețe în roate»? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor.”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Dominic Fritz, președintele USR Timiș.

Fritz îl invită pe Simonis să asculte „fără aroganță” observațiile făcute de administrația locală și „grijile societății civile”. 

„În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu primăria și mai ales cu timișorenii. În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid.”, a concluzionat Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Praf în ochii timișorenilor. Reacția lui Simonis după ce Fritz a criticat proiectul căii ferate Timișoara Est – Ronaț