Incompetența președintelui Dunca îi revoltă pe primarii de comună!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Prin vocea lui Nicolae Beg, primarii din mediul rural reacționează în termeni duri și acuză managementul defectuos pe care Romeo Dunca l-ar practica la CJ.

Președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Caraș-Severin, Nicolae Beg, sare la gâtul lui Romeo Dunca, despre care spune că este total străin de administrația publică.

Doar din cauza nepriceperii lui Dunca județul este blocat, la fel și sumele care ar fi trebuit să fie deja alocate celor 77 de unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin, consideră președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Caraș-Severin, Nicolae Beg.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă Romeo Dunca ar cunoaște administrație. Dar nu știe! Nici măcar cât un primar de comună, acuză Beg.

Din cauza incompetenței dânsului se întâmplă lucrurile astea. Să nu dea vina pe primari. 99,9% dintre primarii din Caraș-Severin își fac treaba. Chiar foarte bine! Orice primar de comună din Caraș-Severin, și îmi asum asta, va face treabă mult mai bună decât dânsul la Consiliul Județean. Administrativ vorbesc, nu politic! Sunt sută la sută convins că așa este, și mi-a demonstrat acest lucru!”, a spus președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Caraș-Severin,

1000x100 (4)

Reacția acestuia vine ca urmare a celor întâmplate în ședința ordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin din data de 8 februarie.

Proiectul de hotărâre de la pct. 1 al ordinii de zi a ședinței din data de 8 februarie 2024 a vizat aprobarea repartizării pe unități administrative a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, prevăzută la art. 6 alin. (7) din Legea nr. 421/2023 a bugetului de stat pe anul 2024, reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2024, proiect de hotărâre neaprobat urmare a omisiunii președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin de al supune la vot după o scurtă pauză solicitată de consilierii județeni ai PNL, care au și părăsit dezbaterile ședinței. Neaprobarea proiectului de hotărâre influențează bugetele tuturor unităților administrativ-teritoriale, indiferent de culoarea politică, repartizarea sumelor având la bază cererile UAT-urilor pentru acordarea de sume pentru destinațiile prevăzute”, a explicat liderul primarilor de comună din Caraș-Severin.

Nicolae Beg nu-l acuză pe Romeo Dunca doar pentru că ar fi foarte slab pregătit, ci și de incorectitudine. În acest sens, susține că amendamentul lui Ioan Crina este, de fapt, o corecție a modului în care s-au împărțit banii către UAT-uri, în special către cele pesediste, în ultimii trei ani. Cu alte cuvinte, Beg îi reproșează președintelui CJ că atât timp cât PNL a avut majoritatea în CJ, a împărțit cu generozitate bani primăriilor liberale, în timp ce localitățile cu primari PSD s-au ales cu praful de pe tobă.

Domnul președinte să țină cont că, în urmă cu doi – trei ani, a repartizat dânsul sumele către primării cum a vrut. În momentul de față ce se face este o echilibrare la bugetele din anii trecuți. Nu e altceva!”, a conchis Nicolae Beg.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/