Incidență peste 3 într-o comună din Caraș-Severin! Ce interdicții au fost stabilite?

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Incidența cazurilor de coronavirus a depășit cifra 3, astfel că s-a decis instituirea unor măsuri restrictive în comună timp de două săptămâni. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost convocat ieri de prefectul Cristian Gâfu. Asta după ce în comuna Buchin au fost semnalate 7 cazuri de COVID-19. Deși 5 dintre persoanele infectate au domiciliul stabil în Caransebeș, ele au rezidența în satul Valea Timișului, care aparține de comuna Buchin. Așa se face că incidența cazurilor în comună este de 3,46 cazuri la 1.000 de locuitori, ceea ce, conform procedurii, presupune instituirea unor măsuri restrictive.

1000x100 (5)

De astăzi până în 25 august, în comuna Buchin trebuie respectate o serie de prevederi, printre care se numără:

  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;
  • Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber;
  • Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este interzisă;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este interzisă. (…)
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.