Închisoare pentru un patron din Reșița după un control ANAF!

Proprietarul unui restaurant a fost condamnat la închisoare pentru ultraj după un incident violent petrecut în timp ce inspectorii ANAF se pregăteau să-i închidă temporar afacerea!

Laurențiu Bora, candidat la acea vreme pentru Primăria Reșița, a fost călcat de inspectorii ANAF. Se întâmpla în mai 2016. Și-a ieșit din fire când a aflat că urmează să-i fie închis restaurantul. Bora a susținut în permanență că a fost vorba despre un ton ridicat, nu de violență fizică. Ba, mai mult, de un abuz în serviciu al organelor de control! A mai spus că unul dintre inspectorii ANAF, speriindu-se din cauza tonului în care se discuta, s-a tăiat la un deget în cuțitul cu care el desfăcea o portocală. Ceilalți doi s-ar fi speriat și el și ar fi fugit din restaurant. Inspectorii ANAF au arătat însă altceva. Și anume, că Bora i-a atacat cu cuțitul, că pe unul dintre ei l-a rănit la mână, că le-a sustras un laptop și că i-a urmărit până în curtea restaurantului, unde a aruncat cu o sticlă după ei. Instanța a constatat că dreptatea e de partea reprezentanților ANAF. 

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat, ieri, decizia definitivă în cazul ultrajului de la restaurantul reșițean. A desființat sentinţa penală din luna martie pronunţată de Judecătoria Reşiţa şi, rejudecând, a dispus reducerea de la 3 ani și șase luni închisoare la doi ani închisoare în regim de detenţie. Tot potrivit sentinței, după ispășirea pedepsei, Bora trebuie să fie foarte atent la cei trei inspectori ANAF, Ioan Mihai Nicola, Flavius Ciprian Meșter și Grigore Vasile Cruceru. Și asta pentru că i-au fost aplicate și pedeapse complementare, cum ar fi dreptul de a comunica cu persoanele vătămate, respectiv de a se apropia, la o distanţă mai mică de 500 m, de acestea pe o durată de doi ani după executarea pedepsei principale. 

„Se impunea repararea în primul rând a prejudiciului produs prin infracțiune, fapta inculpatului, actualmente condamnat, a fost săvârșită direct în legătură cu atribuțiile de serviciu ale părților vătămate, pe care eu le-am reprezentat. S-a adus o atingere nu numai respectului datorat autorității de stat, ci și funcționarului care implica exercitarea acestei autorități. Este intolerabil într-o societate democratică să săvârșești o asemenea faptă ilicită. Era un contribuabil ce urma să fie supus unei activități de control, dacă am tolera un asemenea comportament nu am mai putea vorbi de valori în această societate democratică. Este firesc ca părțile vătămate să se bucure de un anumit tip de protecție, așa cum a dispus instanța. De asemenea, persoanele vătămate au dreptul de a solicita un ordin european de protecție. Inculpatul a fost obligat și la plata despăgubirilor morale, dar important era să nu tolerăm un astfel de comportament. Una dintre părțile vătămate, cea tăiată cu cuțitul, Nicola, din cauza stării de temere, a plecat din ANAF, a solicitat să nu mai execute acțiuni de control”, a comentat Loredana Sabo, avocata inspectorilor ANAF. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/