Închisoare cu suspendare pentru polițistul bătăuș din Gătaia. Agentul este în continuare angajat al poliției locale

Polițistul local din Gătaia care a lovit cu sălbăticie un om al străzii în timp ce acesta se afla pe o terasă din oraș a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. Primarul localității spune că nu poate lua nicio măsură împotriva lui până când instanța nu dă o sentință definitivă.

În vara anului trecut, în spațiul public au apărut imagini care au surprins momentul bătăii. În acestea se vede cum polițistul local lovește cu putere cu capul un om al străzii care se afla la masă, la o terasă din Gătaia.

La acel moment, primarul declara că dezaprobă orice acțiune care contravine legii în ceea ce privește intervenția poliției locale și că va deschide o anchetă disciplinară. La sfârșitul lunii august, Judecătoria Deta l-a condamnat pe agent la șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința Judecătoriei Deta poate fi atacată.

leader board 728 x 90 px

„Stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa de 6 luni închisoare. Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal. În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 700 lei.”, se arată în Hotărârea emisă în 25 august.

Agentul este în continuare angajatul Poliției Locale Gătaia. „A fost sancționat administrativ, în comisia de disciplină, prin diminuarea salariului. Noi așteptăm să ni se comunice sentința definitivă. Doar o sentință definitivă produce efecte juridice. Până nu ni se comunică nu avem ce decizie să luăm.”, a declarat Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia.

Probleme penale pentru un alt angajat al Primăriei Gătaia

Anul trecut, un muncitor din Primăria Gătaia a fost condamnat de instanță pentru viol. El este în continuare angajat în instituție. „Polițistul local a pierdut procesul în primă instanță, însă are dreptul la apel și în urma apelului probabil se va lua o hotărâre în ceea ce îl privește. Din câte știu, muncitorul a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Nu s-a luat nicio măsură împotriva lui. El este în subordinea mea. Există o comisie de disciplină care probabil trebuia să ia o hotărâre. Nu fac parte din comisia de disciplină. Nu mi se pare normal ca o persoană condamnată definitiv, mai ales pentru o faptă de o asemenea gravitate, să mai fie angajată a unei instituții reprezentative a statului român, în speță primăria unui oraș european.”, a spus viceprimarul orașului, Raul Crăciun.

În luna mai a acestui an, fostul secretar al primăriei, Florin Gheța, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce a cerut zeci de mii de euro șpagă pentru o retrocedare.