Scandalul cu anchete și mascați de la Universitatea „Eftimie Murgu” bagă instituția de învățământ și în criză de profesori. Asta, pe lângă numărul de studenți care s-au înscris pe liste.
În această săptămână s-au încheiat înscrierile la universitatea reșițeană. În ciuda scandalului care s-a creat în jurul instituției de învățământ, absolvenții de liceu încă speră ca măcar de acum înainte să își poată câștiga cinstit licența.
La Facultatea de Drept, de unde a plecat întreg scandalul, 17 studenți au apelat la universitate și vor să devină absolvenți ai instituției de învățământ de la Reșița. Problema însă e că profesorii care au predat aici până acum nu au confirmat că și-ar dori să rămână în continuare la catedră. Surse din cadrul UEMR au declarat pentru Express de Banat că aceștia se tem să nu își păteze imaginea odată ce la universitatea reșițeană s-au practicat reguli nescrise ale indolenței, tupeului și nesimțirii.
„Avem nevoie de 5 cadre didactice asociate. Noi le avem ca persoane, dar este nevoie de confirmarea lor. Să vedem dacă rămân sau nu să predea la noi. Spre exemplu, un profesor din Sibiu ne-a cerut răgaz până în luna septembrie să analizeze situația și să ne dea un răspuns. Ceea ce este cert și clar e că toți studenții înscriși la această facultate vor absolvi instituția noastră de învățământ superior. Așa s-a decis în Senatul Universității și nu există o altă variantă. Vor fi probleme doar dacă nu găsim cadre didactice asociate, dar acest lucru îl vom vedea în luna septembrie”, a declarat Gheorghe Popovici, prorector pentru relația cu studenții și parteneriate.
Cum arată listele de admitere?
Sesiunea de admitere s-a derulat în perioada 14-27 iulie. La studiile de licenţă, pe cele 380 de locuri finanţate de la buget au fost 210 candidaţi. Au fost declaraţi admişi 206 candidaţi pe locurile finanţate de la buget şi 4 candidaţi pe locurile cu taxă, cei care urmează a doua facultate, prima fiind la studii cu finanţare de la buget.
La Facultatea de Inginerie şi Management au fost admişi 40 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat cu taxă. La Ştiinţe Economice au fost admişi 78 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat cu taxă.
La Ştiinţe Sociale au fost declaraţi admişi 88 candidaţi cu finanţare de la buget şi 2 candidaţi cu taxă. Cei mai mulţi candidaţi au fost pe domeniile/programele de studii: Contabilitate/Contabilitate şi informatică de gestiune, Administrarea afacerilor/ Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Ştiinţe ale educaţiei/Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi Inginerie/ Informatică industrială.
La studiile de master, pe cele 240 de locuri fără taxă şi 18 locuri pentru tinerii de origine română din Republica Moldova şi din Serbia, au fost 200 de candidaţi. Au fost declaraţi admişi 190 candidaţi pe locurile finanţate de la buget, 3 candidaţi pe locurile cu taxă şi 7 candidaţi pe locurile pentru tinerii de origine română din Republica Moldova.
La Facultatea de Inginerie şi Management au fost admişi 27 candidaţi dintre care: 26 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat din Republica Moldova.
La Facultatea de Ştiinţe Economice au fost admişi 116 candidaţi dintre care: 108 candidaţi cu finanţare de la buget, 3 candidaţi cu taxă şi 5 candidaţi pe locurile pentru tinerii de origine română din Republica Moldova.
La Facultatea de Ştiinţe Sociale au fost admişi 57 candidaţi dintre care: 56 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat pe locurile pentru tinerii de origine română din Republica Moldova.
Cei mai mulţi candidaţi au fost la programele Administrarea afacerilor în turism, comerţ şi servicii, Expertiză contabilă şi evaluarea firmei, Marketing şi comunicare în afaceri, şi Managementul serviciilor de asistenţă socială.
Candidaţii admişi în sesiunea din iulie 2014 vor confirma locul prin înmatricularea la secretariatul fiecărei facultăţi în cele două perioade: 28-31 iulie 2015 şi 7-9 septembrie 2015.
Locurile rămase libere pot fi ocupate în sesiunea din septembrie de ADMITERE 2015. Perioada de înscriere va fi 14-24 septembrie 2015, între orele 9.00-16.00.
Născut în perioada în care societatea românească era avidă după adevăr și provocare, Express de Banat a pornit acum exact 13 ani pe drumul neobosit spre incendiar și succes....
Antreprenor, în vârstă de 37 de ani, cel mai tânăr parlamentar de Caraș-Severin, lider al PNL Caransebeș, Dumitru Rujan este o voce puternică în politica locală și națională. Consilier...
EVRYO – informare aviz gospodărire apă, izvor Rau, localitatea Văliug, Caraș-Severin
Consolidare, pentru prevenirea inundațiilor în Caraș-Severin
RMN ultraperformant, pus în funcțiune la Spitalul de Copii din Timișoara
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
Mizeria asta de asa numiti ”profesori” sunt cu totii niste ”indeziderabili” , pentru ca: ori au luat spaga , ori au tacut din gura . In orice caz sunt niste scharbe , trebuie dati afara cu totii si UNIVERSITATEA sa o ia de la capat cu cadre si cu o conducere ”FRESH” prin competitie si din TINERET SPERANTA . PUNCT .