Peste 50 de unități pun în pericol viața elevilor!

Anul școlar a început în toate unitățile de învățământ din Caraș-Severin, deși zeci de școli nu dețin încă autorizație de funcționare, iar altele sunt în perioada de avizare. Cu toate acestea, inspectorii școlari sunt încrezători că lucrurile se vor rezolva favorabil.

Peste 50 de școli din Caraș-Severin nu au primit autorizație sanitară de funcționare. Asta, în contextul în care alte o sută sunt în curs de avizare și doar 320 de unități de învățământ funcționează legal.

Pot sa vă spun că dintr-un total de 471 de unități școlare și structuri, avem 319  care au primit autorizație sanitară de funcționare, o sută dintre ele sunt în curs de obținere a acesteia, iar 52 nu au autorizație, pentru că se știe cum sunt școlile din mediul rural, unde lipsește apa potabilă și rețeaua de canalizare. Sub acest aspect, dintre cele o sută de unități de învățământ care sunt în curs de avizare, putem să spunem că se vor mai rezolva”, a declarat prof. Paul Șușoi, inspector școlar general.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cele mai multe școli care nu au aviz sanitar sunt cele din mediul rural. În ciuda acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică a acceptat ca acestea să funcționeze până în momentul când vor primi avizul.

Școlile vor funcționa, trebuie să spun asta, cu măsurile care se pot lua în astfel de cazuri, să zicem pe avarie. Normal, ar trebui să aibe avizul! Avem această certitudine că, an de an, tot așa s-a întâmplat. Direcția de Sănătate Publică ne-a dat autorizația de funcționare provizorie cu niște condiții și măsuri pe care noi trebuie să le respectăm”, a adăugat inspectorul școlar general, Paul Șușoi.

Liceul de Artă „Sabin Păuța” şi Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa vor primi autorizaţia după finalizarea lucrărilor de modernizare.

banner 970 x 250