Început de 2012 cu probleme fiscale

Un bilanţ realizat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Caraş-Severin pentru primul trimestru al anului în curs arată că veniturile încasate la bugetul general al judeţului sunt mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cauzele pentru care contribuabilii nu îşi pot plăti obligaţiile fiscale sunt multiple.

 Veniturile încasate la bugetul general consolidat la nivelul judeţului Caraş-Severin, pe primul trimestru al anului 2012, sunt de 128,5 milioane de lei, cu aproximativ o mie de lei mai puţin decât banii încasaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit directorului adjunct al DGFP, Erzsebet Stănilescu, printre cauzele diminuării încasărilor se numără intrarea în insolvenţă în primele trei luni ale anului a unui număr de 68 de contribuabili, dintre care trei mijlocii, dar şi o restituire de TVA de trei ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. „Sumele restituite în 2012 reprezintă 328 la sută faţă de cele restituite în 2011, adică 15,530 milioane de lei, comparativ cu 4,375 milioane de lei. O altă cauză care a dus la scăderea încasărilor la buget este transferul tuturor sediilor secundare înregistrate ca plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, administrate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Caraş-Severin, la unităţile fiscale de pe teritoriul altor judeţe şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, unde îşi au domiciliul firmele mamă”, a declarat aceasta.

La rândul lor, contribuabilii care nu îşi plătesc taxele se confruntă cu lipsa banilor fie datorată neîncasării unor sume reprezentând subvenţii de la AMPOSDRU sau APIA, fie a întârzierii plăţii în cazul firmelor ai căror beneficiari de lucrări sunt instituţiile publice. „Este vorba despre ami mulţi debitori care au prestat servicii pentru instituţii publice, exemple fiind SC Consproiect SRL, SRL Reşiţa, SC Nadine Serv, SRL Oraviţa, SC Ecologica SRL Oraviţa”, a mai spus Erzsebet Stănilescu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

O altă problemă cu care se confruntă DGFA este imposibilitatea valorificării de către organele de executare silită a bunurilor mobile şi imobile sechestrare. Asta din cauza faptului că, la licitaţiile organizate, lipsesc cumpărătorii. Aşa se face că, în urma celor 26 de licitaţii organizate în primul trimestru din 2012, din 54 de bunuri imobile au fost adjudecate patru, iar din 59 de bunuri mobile, doar cinci au fost vândute.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/