Luna mai deschide sezonul experiențelor culinare unice și autentice în Banat. Turiștii au la dispoziție mai multe evenimente gastronomice, în județul Timiș, la care pot participa până în toamnă.
Seria de evenimente gastronomice Banat Brunch aduce în prim-plan cultura și tradițiile locale din Banat, în locuri rustice și pitorești, acolo unde gazdele pregătesc mâncare tradițională exclusiv din ingrediente locale.
Anul acesta, Banat Brunch debutează la Deta, în 20 mai, la Casa Ferch. Timișenii și turiștii vor fi invitați să deguste, în grădină, bunătăți cu arome șvăbești. Vor asculta cântece nemțești și vor putea urmări dansuri populare germane. La plecare, vizitatorii pot lua la pachet legume proaspete de sezon, sortimente de miere și obiecte hand-made. Toate detaliile evenimentului pot fi consultate aici.
În 27 mai, Asociația pentru Promovarea Turismului îi invită pe vizitatori la Coșteiu de Sus, în Margina, la un brunch în gospodărie la Tanti Emilia, iar în 17 iunie este programat brunch-ul de la Crama Agape, în Silagiu.
„Aceste evenimente reprezintă o oportunitate unică de a cunoaște poveștile oamenilor și a locurilor din Banat, de a experimenta atmosfera autentică a satelor și de a gusta preparatele tradiționale ale regiunii.”, au transmis reprezentanții APDT Timiș.
Alte brunch-uri programate în Timiș:
24 iunie – Brunch în scop caritabil la Baraj (Ianova, Remetea Mare)
5 iulie – Urban Brunch pe vaporul Pelicanul (Timișoara)
15 iulie – Brunch la stâna de pe Lunca Pogănișului (Nițchidorf)
5 august – Brunch acasă la profesorul Martinescu (Pietroasa)
12 august- Brunch la buna Gegi și la bunu Ion în grădină (Duboz, Nițchidorf)
2 septembrie – Brunch de toamnă la Muzeul Satului (Sintești, Margina)
9 septembrie – Brunch la casa nr.39 din Jurești (Bârna)
17 septembrie – Brunch cu influențe italienești la Curtea Culorilor (Sârbova)
30 septembrie – Brunch la Casa Speranței (Poieni).