Începe nebunia pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a școlilor!

Se apropie începutul unui nou an școlar, iar unitățile de învățământ trebuie să fie pregătite să-și primească elevii la cursuri. După mijlocul acestei luni, Inspectoratul Școlar se pregătește să verifice modul în care au fost făcute reparațiile și curățenia în această vacanță la toate școlile din județ.

Lucrările de salubrizare și reparațiile la unitățile școlare sunt în plină desfășurare în această perioadă, astfel încât pe data de 10 septembrie copiii să poată începe un nou an școlar în cele mai bune condiții. Inspectoratul va monitoriza buna desfășurare a lucrărilor prin inspectorii din zonă, care vor lua școlile la verificat începând cu data de 20 august.

”După data de 20 august, vom avea monitorizare facută pe tot teritoriul județului, la toate unitățile școlare, prin inspectorii de zonă care vor avea o fișă de evaluare și monitorizare a stadiului în care se găsesc unitățile școlare. Ei vor pleca pe teren și vor lua școală cu școală și vor informa inspectoratul în ce stadiu se găsesc din punct de vedere al începutului de an școlar”, a spus Paul Șușoi, inspectorul școlar general al ISJ Caraș-Severin.
Toate lucrările care se desfășoară în școli, sunt făcute cu sprijinul autorităților locale. După finalizarea lor, fiecare unitate în parte înaintează o cerere Direcției de Sănătate Publică, astfel încât să primească autorizație de funcționare pentru noul an școlar care bate la ușă.