Începe lupta împotriva gripei! Primele vaccinuri pentru populație au ajuns în Caraș-Severin!

Doritorii „precauți” vor putea beneficia de imunizare împotriva gripei sezoniere prin vaccinare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin anunță că zilele acestea primesc aproape 4.000 de doze de vaccin antigripal ce vor fi repartizate în tot județul.

Vaccinarea, principalul instrument de prevenire a bolilor și una dintre măsurile cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor în materie de sănătate publică, va putea fi reluată în județ. Ministerul Sănătății a repartizat județului Caraș-Severin un număr de 3.870 de doze de vaccin antigripal.

„Ministerul Sănătății a repartizat județului Caraș-Severin 3.870 de doze de vaccin antigripal. Aceste doze vor sosi în județul nostru astăzi (n.r. joi, 17 octombrie). Precizez că vor urma încă alte două tranșe, tranșa numărul 3 și tranșa numărul 4. A III-a tranșă constă în primirea a 3.880 de doze de vaccin antigripal, iar în tranșa numărul 4 vom primi 3.490 de doze. Până în 15 noiembrie vor fi livrate toate dozele de vaccin antigripal transmise de Ministerul Sănătății”, ne spune directorul DSP Caraș-Severin, Dan Miloș.

În prima tranșă, DSP Caraș-Severin a primit 390 de doze de vaccin antigripal. Vaccinurile au fost repartizate către toți medicii de familie și către personalul medical din unitățile sanitare. „Suficiente pentru toată lumea”, spune directorul DSP. „Față de anii anteriori, când DSP Caraș-Severin a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal, anul acesta și anul trecut dozele au fost suplimentate de către Ministerul Sănătății, ajungând la un număr total de 13.800 de doze, astfel fiind suficient pentru tot județul”, mai spune acesta.

Miloș a mai anunțat că vor direcționa vaccinuri antigripale și spre secția de Oncologie, pentru pacienții oncologici imunodeprimați după chimioterapie și oriunde sunt necesare.

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin îndeamnă, în continuare, toți doctorii să vaccineze pacienții și să promoveze vaccinarea.