Începe „Luna plantării arborilor” și în Caraș-Severin

planting a tree. close up on young man planting the tree while working in the garden

În doar câteva zile se dă startul campaniei „Luna plantării arborilor”, organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Pe parcursul anului, în Caraș-Severin vor fi plantați circa 700.000 de arbori.

Regenerarea pădurilor este una dintre activitățile prioritare ale Direcției Silvice Caraș-Severin, prin care se urmărește asigurarea integrității și permanenței pădurilor, pentru ca acestea să își exercite cu continuitate funcțiile de protecție și de producție. În fiecare an campania de împăduriri, denumită generic „Luna plantării arborilor”, se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Scopul este de a populariza rolul și importanța pădurii și formarea unei atitudini ecologice active și responsabile, care să determine manifestarea unei conduite adecvate în raport cu mediul natural.

Pentru anul 2023, programul de regenerare a pădurilor pentru Direcția Silvică Caraș-Severin vizează 519 hectare, din care:

• regenerări naturale – 445 hectare
• regenerări artificiale (împăduriri) – 74 hectare

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale și artificiale, care se vor executa în 2023, Direcția Silvică va efectua și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori, și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători (seceta, incendii, etc.) pe o suprafață de 73 de hectare.

Pentru împăduririle din acest an sunt necesari aproximativ 700.000 de puieți forestieri din speciile brad, molid, larice, pin negru, gorun, cer, stejar roșu, fag, paltin de munte, frasin, cireș, nuc negru și castan puieți, care la această dată sunt disponibili în pepinierele Direcției Silvice.

Valoarea lucrărilor de împăduriri care se vor realiza în anul 2023 este de peste 2,3 milioane lei, bani asigurați din fondul de conservare și regenerare înființat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează 324.000 de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, ceea ce înseamnă 77% din totalitatea suprafeței fondului forestier de la nivelul județului. Diferența de 23% o reprezintă suprafețele de fond forestier aparținând unităților administrativ-teritoriale sau proprietarilor privați.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/