Pe lângă spectacole, evenimentul cuprinde concerte live și lansări de carte. Ineditul este dat de Opera Națională din Taiwan.
Pe 20, respectiv 21 iunie, de la ora 21:00, Cari Tibor, respectiv A. G. Weinberger vor concerta pe terasa radioului reșițean, partener oficial al evenimentului. Cari Tibor a primit recent premiul UNITER pentru cea mai bună muzică și sound design-ul spectacolului „Lumânările dreptății” al Teatrului Național din Târgu-Mureș. Artistul colaborează de mai mult timp și cu teatrul reșițean semnând coloana sonoră a spectacolelor „Visul unei nopți de vară” sau „Viața e vis”. Despre A. G. Weinberger trebuie spus că numele său este cunoscut ca unul dintre cele mai grele în promovarea în România a bluess-ului american. Terasa radioului reșițean va fi gazdă și pentru două lansări de carte. Mimi Brănescu va lansa aici o carte și tot aici va fi lansat și un volum de proză și dramaturgie de Eugen Ionescu.
Spectacolul „Eroul și frumoasa” al Operei Naționale din Taiwan va fi jucat de trei ori în cadrul unor reprezentații cu acces liber. Prima dată spectacolul se va juca sâmbătă de la ora 21:00 în centrul civic al Reșiței. A doua zi, la ora 18:00, spectacolul se joacă la casa de cultură din Caransebeș iar luni de la ora 13:00 Sala Lira a liceului de arte reșițean găzduiește o versiune a spectacolului concepută în scop educațional.
„Va fi un eveniment major, posibil cu sprijinul radioului public și al primăriei. Ei s-au înscris în festival, vin în România pe cheltuială proprie, peste 100.000 de euro, și fără onorariu de spectacol. Cred că sunt oameni minunați care dovedesc modul cum se poate face diplomație prin cultură. Noi reprezentăm România în fața Taiwanului, sper să facem imagine frumoasă țării. Ne dorim să fie un început de colaborare cu ei”, a spus Florin Ionescu, directorul teatrului reșițean.
Spectacolul a fost conceput special pentru a-și promova cultura cuprinzând costume tradiționale și demonstrații de arte marțiale. Distanța geografică de mii de kilometri se transpune și într-o distanță culturală, pe care directorul executiv al festivalului, Denisse Moise, a observat-o foarte bine fie și numai din materialele de prezentare a spectacolului. De aceea invită publicul să participe în număr cât mai mare la aceste evenimente cum nu s-au mai văzut în zona Banatului.
Pentru spectacolele care se joacă pe scena Teatrului de Vest, biletele au prețul obișnuit al reprezentațiilor teatrului reșițean, adică 40 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere. Sunt disponibile și abonamente în valoare de 400 de lei, respectiv 200 de lei cu reducere, pentru spectacolele găzduite de teatrul reșițean. Prețul urcă la 50 de lei pentru premiera „Slugă la doi stăpâni” a teatrului reșițean și pentru spectacolul „E adevărat” care se va juca la Caransebeș, respectiv 100 de lei sau 50 de lei preț redus la spectacolul „Escu” pentru cei care vor merge doar la acest spectacol.
Selecționerul spectacolelor din cadrul actualei ediții este din nou Doru Mareș iar juriul este format din Maria Zărnescu, Victor Scoradeț și Monica Andronescu. Ediția a patra a „New Wave Theatre” are loc în perioada 15-23 iunie și aduce în fața publicului cam cele mai bune spectacole ale momentului. Teatrul reșițean participă cu premiera „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni în regia lui Erno Tapaszto și muzica lui A. G. Weinberger. Publicul este invitat să umple locațiile spectacolelor într-un festival al cărui program complet poate fi văzut aici.