Silviu Hurduzeu: salariul minim pe economie, majorat de la 1 iulie

hurduzeu silviu (3)
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Creșterea anunțată de parlamentarul de Caraș-Severin vine în contextul nevoii implementării legislației europene privind introducerea salariului minim european.

Veste bune pentru cărășeni, și nu numai. De la 1 iulie, salariul minim pe economie crește de la 3.300 la 3.700 de lei. Deducerea fiscală din total salariu se va majora și ea de la 200 la 300 de lei. Asta înseamnă că salariul net se va majora cu 284 de lei, anunță deputatul Silviu Hurduzeu.

Partidul Social Democrat s-a gândit în permanență la români și a încercat să ia măsuri pentru a crește nivelul de trai al populației. Pe zona de salarii, când am intrat noi la guvernare, salariul minim era de 2.550 de lei, iar acum devine 3.700 de lei. Câștigul salarial mediu brut pe economie în luna martie 2024 a fost 8.502 lei, şi cel net de 5.185 de lei față de 6.405 de lei brut și 3.975 de lei net când PSD a intrat în coaliția de guvernământ. Noua majorare vine și în contextul nevoii implementării legislației europene privind introducerea salariului minim european”, explică deputatul social-democrat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/