Începe Festivalul Inimilor! Ansambluri folclorice din 11 țări vor dansa la Timișoara

festivalul inimilor1
po 1000x100px (4)

Festivalul Inimilor, considerat ca fiind cel mai iubit eveniment de către timișoreni, începe miercuri, 6 iulie. În total, 30 de ansambluri, din 11 țări de pe trei continente, vor participa la sărbătoarea coregrafiei folclorice mondiale, în Parcul Rozelor.

După doi ani de pauză, Festivalul Inimilor revine la Timișoara. Evenimentul se va desfășura în Parcul Rozelor, în perioada 6 – 10 iulie. Potrivit Casei de Cultură a Primăriei Timișoara, organizatorul evenimentului, în total, 30 de ansambluri, din 11 țări de pe trei continente vor participa la sărbătoarea coregrafiei folclorice mondiale.

Este primul festival internațional de după decembrie 1989 și, conform Strategiei culturale 2014-2024 a orașului, este evenimentul cel mai iubit de către timișoreni”, au informat reprezentanții instituției. Festivalul Inimilor va fi prezentat de Iuliana Tudor.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc și două expoziții. Și anume, „Les danses du monde”, a artistului fotograf François Guénet, la Galeria Rotonda, și „Inimile Timișoarei”, cuprinzând fotografii semnate Claudia Tănăsescu, pe Podul Michelangelo.

program festivalul inimilor

program festivalul inimilor