La eveniment participă ansambluri din România, Serbia, Ucraina, Mexic, Columbia. Ineditul este adus de Fanfara Forțelor Navale din Constanța.
Va fi o ediție specială, prelungită cu două zile față de cea de anul trecut. Evenimentul de anul acesta va cuprinde și lansări de carte, o inedită expoziție posibilă prin implicarea Muzeului Banatului Montan din Reșița, o întâlnire de suflet a Ansamblului „Semenicul”, care anul acesta aniversează 55 de ani de la înființare, și recitalurile unor nume grele ale folclorului românesc.
Vor urca pe scenă Mioara Velicu, Niculina Stoican și pe Robert Târnăveanu. Alături de ei, mari soliști ai Banatului precum Ramona Vița, Petrică Miulescu Irimică, Adrian Stanca, Georgiana Vița, Carmen Dumbravă, Dumitru Teleagă și alții. Fanfara din Constanța revine în festival după prezența în ediția de anul trecut. De data aceasta însă programul va cuprinde și momente în care va fi evocat trecutul orașului-stațiune.
Sărbătoarea Ansamblului „Semenicul” va fi un bun prilej pentru ca acest desăvârsit ambasador al județului, care a reprezentat Banatul cu cinste în toată lumea, să-și primească aprecierea pe care o merită. La sărbătoare contribuie și muzeul reșițean prin expoziția cuprinzând fotografii și vederi de excepție legate de istoria ansamblului. Prezența la festival este o onoare pentru muzeu iar pentru colecția de fotografie a muzeului este o oportunitate. Asta deoarece la festival va fi prezentă multă lume care nu ajunge în Reșița iar în Caraș-Severin, patrimoniul imaterial suferă pierderi mari.
Festivalul are loc în perioada 1-7 iulie. Organizatori Centrul Județean pentru Conservarea și Păstrarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin cu sprijinul consiliului județean și Primăriei Băile Herculane, care asigură logistica evenimentului și acoperă o parte din costurile acestuia. Evenimentul revine pe scena teatrului de vară din oraș, locație care va fi reinaugurată odată cu Festivalul Hercules. Publicul este invitat la o ediție de excepție al cărei program este unul foarte variat.