Începe dezinsecţia pe malul Dunării!

Clisura Dunării se confruntă cu o invazie masivă de ţânţari, ca în fiecare an, de altfel. De aceea, administraţia locală se pregăteşte să rărească zburătoarele de lângă fluviu. Crescătorii de albine sunt avertizaţi să ia măsurile necesare.

Pentru a scăpa de ţânţarii şi muştele care nu le dau pace localnicilor pe timp de vară, Primăria Moldova Nouă va desfăşura mâine şi poimâine dezinsecţia. Aceasta se va face atât aerian (prin dispersie a soluţiei din elicopter), cât şi terestru (la nivelul solului), în cartierul Oraşul Nou, la Boşneag şi în Moldova Veche.

Firma care se ocupă cu deratizarea se va ocupa şi de ţânţari şi muşte, dimineaţa şi seara, pe perioada când ies de obicei zburătoarele. Ei cunosc cantitatea de soluţie care se va consuma. Cu siguranţă va fi o soluţie din Uniunea Europeană, care nu este toxică. Important este să fie cald, să nu fie ploaie, pentru că soluţia rămâne pe frunze şi îşi face efectul şi după ce se stropeşte”, explică edilul-şef Matei Lupu.

Crescătorii de albine sunt avertizaţi să ia toate măsurile necesare pentru a preveni intoxicaţiile la albine cu soluţiile de dezinsecţie. De regulă, acestea ar trebui ţinute închise în stupi în această perioadă. Potrivit primarului din Moldova Nouă, acţiunea de dezinsecţie se va repeta şi peste trei săptămâni, cât e perioada de incubaţie la ţânţari.