Începe curățenia de primăvară în Timișoara. Primarul Nicolae Robu a anunțat planificarea pe străzi

La două săptămâni de când operatorul de salubritate Brantner a început să măture străzile Timișoarei, apropierea sărbătorilor pascale îl determină pe primar să demareze operațiunile „în forță”. Concret, de marți începând, timp de zece zile, operatorii de salubritate, dar și angajații firmelor Primăriei, se vor apuca de curățenie.


Edilul spune că se va ridica toată mizeria rămasă pe străzi. „Așa cum a putut observa oricine, în ultima vreme orașul nostru este mult mai curat. NU SUNTEM, ÎNSĂ, MULȚUMIȚI! Încă vedem în diverse puncte mormane de crengi, mormane de diverse foste bunuri, coșuri de gunoi doldora, chiștoace de țigări pe jos etc. Pentru a ajunge la un alt nivel, am stabilit să intervenim în regim de campanie în perioada următoare, timp de 10 zile, de marți 16.04.2019, până joi 25.04.2019, pentru a ridica tot ce înseamnă mizerie în întregul oraș. Intervenția este în regim de voluntariat și va fi susținută de firmele Primăriei – AQUATIM, COLTERM, HORTICULTURA, PIEȚE, SDM, STPT -, firmele de întreținere a spațiilor verzi aflate sub contract cu Primăria – GREEN CITY și ROGERA- și operatorul de salubritate al ADID -RETIM- și operatorul de salubritate al Primăriei -BRANTNER”, a anunțat primarul, printr-o postare pe Facebook. 

În stilul său caracteristic, Robu îi roagă pe timișoreni să nu mai facă mizerie. „Fac apel la dvs. la toți, dragi timișoreni, ca după ce veți constata că pe strada dvs. s-a făcut curat, să nu mai scoateți NICIODATĂ în stradă reziduuri, de niciun fel, ci să le introduceți în circuitul de colectare conform regulilor instituite, reguli preluate din țările cu un standard mai ridicat de civilizație, țări pe care noi le admirăm când le vizităm. Haideți să nu mai aruncăm nimic pe jos – chiștoace, șervețele, pahare de plastic, etc., etc.-, să-i atenționăm «că au scăpat ceva» pe cei pe care îi vedem că aruncă, într-un cuvânt: SĂ PĂSTRĂM CURĂȚENIA! Contez pe dvs.!”, a mai transmis primarul.

Teoretic, curățenia ar trebui să fie gata la data de 25 aprilie, în Joia Mare a Paștelui ortodox. Verifică aici planificarea pe cele 1.227 de străzi ale Timișoarei.