UPDATE Începe campania de vaccinare împotriva Covid-19 la Timișoara! Sute de doze de vaccin au ajuns la Spitalul „Victor Babeș”

Primele cadre medicale din Timișoara care se vor vaccina sunt cele de la Spitalul „Victor Babeș”. La unitatea sanitară au ajuns deja sute de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Campania de vaccinare începe la ora 10.00, iar momentul va fi transmis live. Potrivit reprezentanților unității sanitare, 500 de doze de vaccin au fost trimise de la București, dintre care câteva zeci sunt destinate personalului medical din cadrul Clinicii de Recuperare Cardiovasculară, devenită secție exterioară a unității sanitare.

Primele persoane din România care care vor fi vaccinate sunt cadrele medicale cele 10 spitale de boli infecțioase, aflate în linia întâi.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că dozele de vaccin din prima tranșă au fost alocate în funcție de necesarul solicitat de fiecare unitate sanitară.

Vaccinul anti-Covid-19 se administrează în două doze, iar fiecare persoană care se vaccinează va fi înregistrată în Registrul Național al Vaccinărilor. De asemenea, va primi o adeverință în limbile română și engleză.

UPDATE ora 10.00

Live-ul poate fi urmărit AICI.

„Avem emoții pentru că a început această campanie. Eu deja mă simt mult mai în siguranță. Simt că începe sfârșitul acestei pandemii și mă bucur că avem un cadou de Crăciun. Și restul populației trebuie să înțeleagă că trebuie să se vaccineze”, a spus Dr. Teodora Moisil, primul medic din Timișoara care s-a vaccinat și coordonatorul campaniei de vaccinare.

Și medicul Virgil Musta s-a vaccinat. Doctorul este de părere că vom scăpa de această pandemie mai repede decât ne așteptăm, dar doar dacă acceptăm această variantă de imunizare.

„Știam că e singura metodă de a lupta. Mă bucur că ma pot vaccina pentru că și noi aveam temerile noastre legate de infecție și acum acestea au dispărut și vom duce o viață normală. Dacă înțelegem că trebuie să ne vaccinăm, în primăvară vom avea o viață normală. Este important să fim solidari. Am văzut că bătrânii se îmbolnăvesc pentru că boala se trimite de la tineri. Am avut multe cazuri severe pentru că bătrânii nu au fost protejați”, a declarat medicul Virgil Musta.

Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a spus că nu a simțit nimic, imediat după ce a fost administrată doza.

„Sperăm să reîncepem o viață normală cât mai repede. Depinde doar de noi și de câți dintre noi ne vom vaccina. De fiecare dată când intram în zona roșie avem o temere că putem să ne infectam și să ajungem și noi pe patul de spital. Sper că această campanie de vaccinare ne va ajuta să învingem boala”, a declarat Cristian Oancea.

415 medici, asistente medicale, infirmiere, dar și personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase vor fi vaccinați în această primă etapă de vaccinare națională.