De sărbători comoara dacilor nu trebuie să lipsească din nicio casă!

Calitate la superlativ, istorie și un strop de pasiune, ingredientele perfecte ale unei rețete, născute și perfecționate în inima munților, sub bagheta magică a familiei Schelean.

A fost descoperită în Poiana Mărului și de mai bine de un an, gustul rafinat al acesteia desfată papilele gustative ale iubitorilor de bere artizanală. Unde putea fi ascunsă o comoară dacică decât dacă nu într-un tărâm de poveste, de pe teritoriul României, locul pe care Dumnezeu l-a binecuvântat cu toate bogățiile pământului și pe care unii dintre noi au știu să le valorifice la maxim.

Au cucerit, s-au făcut cunoscuți, iar acum împart bogăția lor pe întreg teritoriul țării. Situată în idilica Poiana Mărului, din munții Banatului, Fabrica de Bere Scorilo poate fi numită pe drept cuvânt o comoară și asta pentru că apa cristalină a izvorului din apropiere, ingredientele de calitate și pasiunea pentru afaceri a familiei Schelean i-au dat puterea să strălucească doar pe podium, acolo unde îi este locul.

„Nicușor și Dorina Schelean sunt oamenii care merită să fie acolo sus pe podium, sunt cei care au făcut ca micul cufăr al regelui dac Scorilo să fie adus la suprafață și să prindă viață. Ei sunt cei doi oameni de afaceri de la care am deprins ce înseamnă să fii profesionist, să fii performant pe o piață concurențială unde doar cei buni își au locul. Domnul Nicușor Schelean a fost pentru mine un adevărat mentor în privința businessului de la care nu doar că am avut de învățat, ci pe viitor, cu experiența pe care am acumulat-o , să pot preda ștafeta, cu mândrie, copiilor noștri.
Am văzut ce înseamnă să supraviețuiești în perioadă de criză și mai mult, am reușit să construim de la zero o afacere de succes spun eu, care sunt sigur că nu peste foarte mult timp va depăși și granițele țării”, a declarat Mihai Șomfelean Schelean, administratorul Fabricii de Bere Scorilo.

Sfârșitul de an este mereu un prilej de sărbătoare. Și pentru că vrem ca sărbătorile tale să fie de poveste, venim noi cu Berea Scorilo la tine acasă!

Și nu doar atât, începutul anului viitor se anunță de poveste pentru Scorilo care va lansa pe piață încă două sortimente de bere: berea albă și berea neagră. Omul de afaceri afirmă că rețetele cele noi au fost gândite tocmai pentru ca alături de berea blondă și cea arămie, acum existentă, meniul să se diversifice pentru iubitorii de bere, iar plăcerea lor să fie răsplătită pe deplin.

Berea albă – weiss beer, de sorginte austriacă, este o bere puțin fresh, este mai puțin grea și care în Austria se bea în timpul verii, pentru că, zic ei, aceasta stinge foarte bine setea.
Berea neagră este caracterizată ca fiind o bere mai profundă, mai robustă, dedicată băutorilor specializați care preferă gusturile puternice. Întreaga rețetă este compusă din: din malț, malț de orz, hamei, apă și drojdie, cu niciun adaus chimical.

Sortimentele de bere se găsesc evident la ele acasă, în Poiană, la fabrica care poate fi vizită chiar și în această perioadă, în fiecare zi de la ora 9, la ora 17. Oamenii sunt invitați să vină, să viziteze fabrica, să deguste și să cumpere. De asemenea berea este distribuită și în lanțurile de magazine Mega Image, în Timișoara, București, Caransebeș și Oțelu Roșu.

Fabrica de Bere Scorilo, a cărei lansare oficială a fost la The Beer Institute, la sfârșitul verii, funcționează din ianuarie 2020, folosește ingrediente din Austria, Germania și Slovenia, precum și expertiza fabricanților de bere austrieci. Berea în sine contrastează cu peisajul rustic al Poienii Mărului, un loc de legendă, unde se spune că, în prima zi de primăvară, soarele care lovește formațiunea stâncă din apropiere, cunoscută sub numele de Stânca Scorilo îi va conduce pe cei norocoși la tezaurul vechiului rege.Nu a fost un simplu deloc, dar Mihai Schelean Șomfelean se declară satisfăcut și îndrăznește să proiecteze noi planuri pentru perioada ce va urma:

„Într-un astfel de an pot afirma cu tărie că suntem niște câștigători. Nu suntem pe plus dar nici pe minus, am reușit să ne ajustăm costurile și să trecem peste greutăți, chiar dacă s-au închis foarte mult puncte unde am vrut să distribuim, lumea a început să aprecieze și să cunoască produsul nostru. Simțim vibrația clienților noștri, primim aproape zilnic recenzii din toate colțurile țării, acolo unde a ajuns berea noastră, iar dacă ei sunt fericiți atunci și noi suntem fericiți, pentru că munca noastră a dat roade și povestea merge mai departe”.

Berea blondă sau cea arămie, Scorilo, se poate comanda și direct de pe site-ul  www.berescorilo.ro, iar reprezentanții fabricii asigură transportul gratuit în Timișoara, Oțelu Roșu, Caransebeș și București.