Încep Testele Naționale!

Elevii de clasa a VIII-a sunt în prag de examinare. Mâine este ultima zi de școală pentru ei. Săptămâna viitoare trebuie să se pregatească pentru evaluările naționale.

În perioada 18-20 iunie au loc înscrierile pentru cele 3 probe de examen. Proba de limba română din data de 25 iunie va fi urmată de evaluarea la limba maternă, pentru elevii din cele 3 școli din județ care predau și în alte limbi, iar pe data de 27 examenul se încheie cu proba de matematică.

”Pentru că există suprapunerea dintre Bacalaureat și Evaluarea Națională în perioada 25-27 iunie, am reușit să facem comandă la minister pentru încă 200 de camere de supraveghere pentru sălile de evaluare. Problema spinoasă a supraveghetorilor a fost rezolvată, în prezent avem suficienți dascăli în comisii, atât la BAC, cât și la evaluarea națională”, a spus inspectorul general al ISJ Caraș – Severin, Paul Șușoi

În județ sunt 55 de centre de examinare și 3 centre de evaluare. Cei aproape 2700 de elevi de gimnaziu care își vor testa cunoștințele în cadrul examenului vor afla rezultatele finale pe data de 2 iulie. Media aritmetică dintre nota finală de la evaluarea națională și media școlară din ciclul gimnazial va constitui nota de admitere în învățământul liceal.