FOTO: Pompierii voluntari în concurs

Astăzi, pe stadionul Mircea Chivu, echipe de voluntari din satele județene și-au demonstrat abilitățiile de  acțiune în caz de incendii sau alte situații de urgență.

Din cele șase echipe înscrise inițial în concurs, pentru astăzi s-au prezentat doar trei: echipa din Ezeriș, cea din Oțelu Roșu și echipa din Târnova. Concursul de astăzi a presupus trei probe: proba de ștafetă, îndemânare și viteză pe pistă și dispozitivul de intervenție.

Acest concurs este organizat în scopul de a dezvolta aptitudinile, de a testa capacitățiile de intervenție ale echipajelor, dar și de a dezvolta spiritul de colaborare între echipele de intervenție”, declară Maior Braje Corina, din partea Serviciului de Protecție,Pregătire și Educație Preventivă pentru Populație, din cadru ISU „Semenic” Caraș-Severin.

Concursul continuă și în cursul zilei de mâine, începând cu ora 9:00, tot pe stadion. Iar echipa câștigătoare va participa la etapa interjudețeană, ce se va desfășura anul acesta pentru prima dată în județ, la Băile Herculane în perioada 4-6 iulie.

„Vom participa și la anul. Anul acesta ne-a anunțaț primarul nostru să venim. Până acuma eu zic ca e bine. M-am înscris la acest serviciu de voluntariat ca să mergem prin sate și să ajutăm oamenii”, declară unul dintre concurenții din echipa de la Ezeriș.