Încep meciurile decisive pentru baschetbaliștii de la SCM Timișoara. Start acasă în Grupa Roșie

Din acest sfârșit de săptămână, campionatul de baschet masculinn începe a doua sa fază, cea cu grupele „colorate”, conform noului sistem competițional. SCM Timișoara este în grupa primelor șase, Grupa Roșie, unde va avea zece meciuri tari. De asemenea, tot în ianuarie, „leii” din Banat își încep și parcursul din Cupa României.

Alături de formația antrenată de Cristian Bota, din Grupa Roșie mai fac parte CSU Sibiu, UBT Cluj Napoca, SCMU Craiova, CSM Oradea și BCMU FC Argeș Pitești. Toate echipele din această grupă au intrat în faza a doua a campionatului cu punctele acumulate în grupa valorică A. Timișoara are cele mai puține puncte, 19. „Leii” din Banat primesc în prima etapă vizita liderului. Vineri, de la ora 18, Timișoara va juca cu CSU Sibiu într-un meci televizat, iar săptămâna viitoare se va deplasa la Oradea. Apoi, bănățenii vor juca acasă cu U BT Cluj Napoca și vor merge la Pitești, după care urmează o pauză în campionat, pentru programul echipei naționale.

În martie se reiau meciurile oficiale, iar Timișoara va primi vizita Craiovei. Ulterior, va merge la Sibiu, va juca acasă cu Oradea și returul va continua cu o deplasare la Cluj, joc acasă cu Piteștiul și un ultim meci în deplasare în Bănie. Grupa Roșie se va termina în ultimul weekend din aprilie. În perioada aceasta se vor juca şi meciuri de Cupa României. În optimi, Timișoara joacă cu Sighetu Marmației, în deplasare în 30 ianuarie și acasă în 6 februarie. Sferturile sunt programate tot în dublă-manșă, la mijlocul lunii martie.