Încep manifestările dedicate Revoluției de la Timișoara! Se va pleca și în pelerinaj la Popești-Leordeni

Reprezentanții Asociației Memorialul Revoluției au stabilit programul activităților pe care le vor derula pentru marcarea a 32 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. În 16 decembrie va fi Ziua Porților Deschise la Memorialul Revoluției, iar în 19 decembrie, urmaşii şi membrii familiilor îndoliate vor face un pelerinaj la Bucureşti și Popești-Leordeni. 

Primele evenimente au fost programate pentru finalul lunii noiembrie. Astfel, în 26 noiembrie va avea loc, de la ora 11, la Memorialul Revoluției – Galeria 89, vernisajul expoziției „Die heile Welt der Diktatur? Herrschaft und Alltag in der DDR”/„Lumea ideală a dictaturii? Structuri ale puterii și viața de zi cu zi în Republica Democrată Germană”. Expoziția este realizată cu sprijinul Consulatului German din Timișoara.

Următorul eveniment este programat pentru 3 decembrie, tot cu începere la ora 11, la Memorialul Revoluției – Galeria 89. Aici va fi lansat buletinul științific și de informare numărul 27 Memorial 1989. În 10 decembrie, de la ora 11, este programat vernisajul expoziției „Remind Mapping ’89, reVedere”, curator Alina Satmari. Expoziția este realizată cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, Festivalul de film și istorii de la Râșnov și Comunitatea GIS din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Va fi Ziua Porților Deschise la Memorialul Revoluției, în 16 decembrie, între orele 8 și 18. Cu acest prilej se primesc în vizită oaspeţi, revoluţionari, lideri politici și personalităţi. De la ora 10 va avea loc, în aceeași zi, slujba de pomenire în memoria eroilor martiri, la Capela Eroilor, iar între orele 10.30-13 va avea loc un pelerinaj la monumentele dedicate eroilor. Pelerinajul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar județean Timiș, Casa Corpului Didactic și 15 școli prezente la eveniment. Se vor depune coroane de flori la monumente, ulterior, elevii însoțiți de cadrele didactice, organizați pe ore și pe grupe, vor vizita expozițiile de la Memorialul Revoluției.

În 17 decembrie, de la ora 11, la etajul I al Memorialului Revoluției va avea loc vernisajul expoziției realizată de Silvia Radu, „Portrete de eroi”. Între 19 și 21 decembrie, urmaşii şi membrii familiilor îndoliate vor face un pelerinaj la Bucureşti și Popești-Leordeni – „Pe urmele martirilor şi a cenuşii eroilor timişoreni” dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989. Programul prevede numeroase momente comemorative.