Încep lucrările la stațiile de tratare și epurare!

Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Caraş-Severin”, semnat în luna august a anului 2012, a mai făcut un pas spre realizare. S-au semnat contractele pentru executarea lucrărilor de construcție și reabilitare a surselor de apă și a stațiilor.

În cadrul acestui proiect, toate orașele cărășene au parte de modernizarea serviciilor și îmbunătățirea calității apei ce ajunge la robinetele locuitorilor. Astfel, orașele Reșița, Bocșa, Anina și Oravița au semnat contractele pentru reabilitarea surselor de apă și a stațiilor de tratare apă potabilă la data de 17 decembrie anul trecut, cu o valoare totală a proiectului ce depășește 10 milioane de lei. Pentru Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Caransebeș și Băile Herculane semnarea contractelor a avut loc în 9 decembrie și valoarea proiectului se apropie de suma de 40 milioane de lei.

De asemenea, stațiile de epurare din Reșița, Bocșa, Anina și Oravița vor beneficia de lucrări în urma contractului semnat cu Asocierea Espina Obras Hidraulicas SA – Calor Grup SRL în data de 29 noiembrie anul trecut. Bugetul acestui proiect este de 33 milioane de lei.

Întregul proiect are o valoare totală de aproape 500 milioane de lei și presupune 15 contracte, trei fiind de servicii și 12 de lucrări. Finanțarea s-a realizat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu.