Încep lucrări de amploare. Sanatoriul „Dr. Velicsek” rescrie istoria Bocșei! 

 

Imobilul spune povești nescrise din timp de război. Acolo s-au tratat mii de pacienți, iar frumusețea lui și calitatea aerului din zona orașului au mai adus și mii de turiști pentru vizitarea obiectivului.

Degradat la maximum și lăsat în paragină de nepăsarea administrațiilor anterioare, acum se va schimba complet la față.

„Este o investiție pe care multă lume o așteaptă. Am discutat cu mulți bocșeni, care m-au felicitat pentru această decizie. Acest loc este încărcat de istorie și animă foarte multe dintre amintirile bocșenilor care au copilărit aici. Și eu am copilărit aici și am o satisfacție aparte că acest teren de sport și platformele din jurul său vor fi amenajate. Asta, pe latura sentimentală. Pe de altă parte, din punct de vedere administrativ, mi se pare normal să avem un loc și în Bocșa Montană, așa cum avem în Bocșa Română, unde, pe lângă Casa de Cultură, să putem ține diverse manifestări în aer liber”, a precizat primarul Eugen Cismăneanțu.

Ansamblul ,,Velicsek” cuprinde mai  multe clădiri, dar şi un teren cu parc de circa trei hectare. Retrocedat foştilor proprietari, până în acest an nimeni nu a putut estima dacă obiectivele istorice vor mai putea fi la fel de animate ca odinioară. În luna martie a lui 2015, însă, problemele legate de proprietate s-au reglementat, iar acum Primăria Bocșa a intrat în posesia întregului complex. Executivul s-a mișcat relativ repede și a alocat, prin Consiliul Local, suma de 390.000 de lei pentru reabilitarea completă a zonei, dar bineînțeles că îi va păstra infrastructura culturală care s-a dezvoltat aici încă din secolul trecut. Lucrările au demarat la începutul lunii august.