Candidații care doresc să urmeze programele de studii universitare de licență organizate de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” își pot depune, de astăzi până în 9 iulie, cererea de înscriere la concurs.
Cererea-tip se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a unității, însoțită, după caz, de consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.
Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane ale unităților teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de structurile de resurse umane din Aparatul Central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.
Candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile Inspectoratului General al Poliției Române unde aceștia locuiesc.
Potrivit calendarului de desfășurarea a concursului, documentele pentru constituirea dosarului de recrutare se depun până la data de 21 iulie.
Evaluarea psihologică va avea loc până la data de 14 iulie.
Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic în intervalul 20 – 27 iulie, pentru candidații declarați apt ca urmare a soluționării contestațiilor termenul fiind prelungit până la 28 iulie.
Evaluarea performanțelor fizice va avea loc în intervalul 18 – 24 august, în centrele zonale, iar evaluarea cunoștințelor în intervalul 29 – 30 august, în aceleași centre.
Centrele zonale de selecție sunt:
În 31 august va avea loc afișarea rezultatelor la proba scrisă, iar în 31 august și 1 septembrie pot fi depuse contestații exclusiv online la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
Soluționarea contestațiilor se va face în cel mult două zile ulterior datei la care a expirat termenul de depunere.
Examinarea medicală (inclusiv soluționarea contestațiilor) va avea loc în intervalul 5 – 29 septembrie.
În 29 septembrie va avea loc afișarea rezultatelor finale ale candidaților declarați admiși.
„Menționăm că anul acesta, la Academia de Poliție, la Facultatea de Poliție, programul de studii au fost scoase la concurs, la învățământ cu frecvență, 140 de locuri la specialitatea poliție, 25 pentru poliție de frontieră și 25 specialitatea jandarmi, iar la învățământ cu frecvență redusă, pentru cele 3 specializări, au fost scoase 50 de locuri. Pentru programul de studii universitare, specializările poliție, poliție de frontieră, jandarmi au fost scoase la concurs 75 de locuri pentru forma de învățământ cu frecvență și 100 pentru învățământ la distanță. La Facultatea de Pompieri (Programul de studii «Instalații pentru construcții – pompieri») au fost scoase la concurs 50 de locuri, pentru învățământ cu frecvență.”, se arată într-un comunicat al instituției.
Mai multe detalii privind recrutarea candidaților pentru participarea la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență, organizat în anul 2023 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pot fi obținute accesând site-ul MAI, secțiunea Carieră/Instituții de învățământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/).