Încep înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

evaluare nationala
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Liceenii care au spus „pas” sesiunii de vară a examenului de bacalaureat din acest an mai au o şansă de a nu rata porţile deschise spre mediul academic. Drept urmare, cea de-a doua sesiune a examenului maturităţii va avea loc în perioada 24 august-5 septembrie, potrivit calendarului aprobat printr-un ordin de ministru transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Începând de luni, 13 iulie, se dă startul înscrierilor pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat. Documentele-tip de înscriere a candidaților, completate și semnate, pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ, totul până la data de 24 iulie (inclusiv).

Referitor la probele scrise în cadrul cărora elevii îşi vor putea testa bagajul de cunoştinţe acumulat în cadrul anilor de liceu, acestea se vor derula în săptămâna 24-27 august, după cum urmează:

– 24 august: proba la Limba și literatura română;

– 25 august: proba obligatorie a profilului;

– 26 august: proba la alegere a profilului și a specializării;

– 27 august: proba la Limba și literatura maternă.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12.00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14.00-20.00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (şase).

Sursa foto principal: orademedias.ro.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/