Încep controalele la târgurile de Crăciun din Timiș

targul de craciun de la timisoara
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

TIMIȘOARA. Comisarii pentru protecția consumatorilor și inspectorii sanitari încep controalele specifice la târgurile de Crăciun organizate în localitățile din județul Timiș. Vor fi verificate în special produsele alimentare tradiționale.

Protecția Consumatorului are în desfășurare, în perioada sărbătorilor de iarnă, trei tematici de control care privesc modul de etichetare a alimentelor, comercializarea ghirlandelor luminoase și a ornamentelor de Crăciun precum și a produselor tradiționale, cu rețete consacrate. Inspectorii OPC vor verifica și produsele de panificație, patiserie și produsele nealimentare comercializate în mediul rural.

„La tematica de control privind modul de comercializare a produselor alimentare consacrate și tematica de control pentru produsele nealimentare și alimentare din mediul rural, se vor deplasa echipe și în zonele limitrofe pentru a verifica modul de punere pe piață a produselor, indicarea prețurilor aferente și legalitatea desfășurării activităților.”, a declarat comisarul Vasile Sanda, de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului va începe și verificările la târgurile de Crăciun.

promovare banner maxagro

„Tematica județeană pentru târgurile de Crăciun se va urmări în principal calitatea alimentelor, preparatelor culinare și a băuturilor comercializate, condițiile de expunere, prezentarea și comercializarea alimentelor, verificarea respectării legale de informare a consumatorilor. Pe perioada sărbătorilor de iarnă, Comisariatul județean va avea redirecționat numărul unic către un comisar de serviciu care va răspunde tuturor apelurilor, precum și echipe de intervenții în situații în care pot interveni situații care pun în pericol viața, sănătatea ori securitatea consumatorilor.”, a anunțat comisarul Vasile Sanda.

Controale specifice sezonului vor face și inspectorii sanitari. Ei vor verifica modul în care se respectă condițiile igienico-sanitare în supermarketuri, în special la raioanele care comercializează produse tradiționale, la comercianții care participă la târgurile organizate, în piețe, la cofetării și patiserii.

Foto: Facebook/Târgul de Crăciun Timișoara

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/