Aglomerație la ieșirea din țară. Românii merg în străinătate, în minivacanță

politist de frontiera care verifica documentele de calatorie
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Polițiștii de frontieră timișeni iau măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului. Ei se așteaptă ca vămile să fie aglomerate pentru că, de regulă, în minivacanțe, românii din vestul țării trec granița ca să meargă fie în Ungaria, fie în Austria sau în alte țări, la schi. 

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie începe joi. Autoritățile se așteaptă la aglomerație la ieșirea din țară, mai cu seamă la Vama Cenad din județul Timiș.

„Ne așteptăm ca în această minivacanță, începând de mâine, la o creștere a valorilor de trafic pe sensul de ieșire din țară, în special la punctul de trecere a frontierei Cenad, aflat la frontiera cu Ungaria, sens în care a fost luată legătura cu autoritățile de frontieră ale statului maghiar pentru suplimentarea personalului și, de asemenea, la nivelul sectorului Poliției de frontieră Sânnicolau s-au luat măsuri de suplimentare a personalului pentru asigurarea fluidizării traficului.”, a declarat Mihail Erlik, comisar șef de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

Polițiștii au în vizor în special punctele de trecere a frontierei în care și anii trecuți au fost înregistrate valori mari de trafic.

„În situația în care traficul de persoane și de autovehicule în punctele de trecere a frontierei este îngreunat se dispun măsuri de redimensionare a efectivelor alocate activității de control la frontieră, astfel încât să fie posibilă realizarea unui control eficient, cu evitarea aglomerărilor generate de efectuarea verificărilor specifice, inclusiv suplimentarea actelor de intrare-ieșire din țară, după caz.”, a mai spus Mihail Erlik.

promovare banner maxagro

De asemenea, polițiștii vor monitoriza timpii de așteptare pentru efectuarea controlului, la nivelul tuturor punctelor de trecere a frontierei, și vor comunica permanent Centrului operațional de coordonare din cadrul Inspectoratului pentru actualizarea aplicației informatice traficonline.ro.

Foto: Facebook/Poliția de Frontieră Timișoara

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/