Incendiu la un depozit de îngrăşăminte chimice

Secția de Pompieri Oravița a fost alertată ieri cu privire la producerea unui incendiu la un depozit de îngrășăminte chimice în satul Ciortea, comuna Vrani.

La locul incendiului s-au deplasat două echipaje de pompieri profesioniști, o ambulanță și echipaje ale Poliției. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.

„Incendiul a izbucnit de la jarul unei țigări și a cuprins mai mulți baloți de fân care erau depozitați în același spațiu cu peste 20 tone de îngrășăminte chimice (azotat de amoniu, nitrocalcar și NPK). Intervenția forțelor profesioniste a împiedicat propagarea incendiului la îngrășămintele chimice, salvându-se astfel bunuri în valoare estimată de 35.000 lei“, informează Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt al ISU „Semenic“.

Având în vedere cauza producerii incendiului, la fața locului s-au deplasat și specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire, care au sancționat proprietarul gospodăriei cu o amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea regulilor de protecție împotriva incendiilor.